FUDBAL

Rekord Luke Modrića od kojeg Argentina treba da strijepi

Predstojeći okršaj u polufinalu SP između Argentine i Hrvatske uglavnom svi gledaju kao dvoboj dvije superzvijezde ove selekcije – Lea Mesija i Luke Modrića.

Kada je u pitanju Hrvat, on ima jedno ostvarenje, koje bi trebalo da zaplaši popularne „gaučose“. Naime, Modrić je fudbaler sa najvišim procentom realizovanih penala u istoriji Svetskih prvenstava, kada su u pitanju penal serije.

Zvijezda hrvatske selekcije je tri puta pogađao sa bijele tačke, iz tri pokušaja – protiv Danske 2018, Rusije 2018. i Brazila 2022. godine. U meču protiv Japana, u osmine finala, Modrić nije došao na red da šutira.

Italijanska legenda Roberto Bađo je takođe šutirao tri puta, ali je realizovao dva penala, pošto je promašio, sada već čuveni kazneni udarac u finalu protiv Brazila, 1994. godine.

Naravno, sve ovo ne znači da je Luka Modrić nepogrešiv… Promašio je penal protiv Danske na prošlom Svjetskom prvenstvu, ali u produžecima. Poznavajući uspjehe Hrvata u produžecima i penal serijama, kao i stabilnost golmana Dominika Livakovića na golu „kockastih“, Argentinci vjerovatno neće željeti da meč ode u produžetke i eventualno dođe do penal serije.

Meč između Argentine i Hrvatske počinje u utorak u 20 časova, a sudiće ga Italijan Danijele Orsato.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 장외주식시세
Back to top button