KOŠARKA

“Crvena zvezda je dobar protivnik, ali možemo uništiti njihov sistem”

Trener Žalgirisa, Kazis Maksvitis, pohvalio je Crvenu zvezdu pred gostovanje njegovog tima u Beogradu.

Crveno-beli bi u slučaju trijumfa nad litvanskim velikanom stigli do šeste uzastopne pobjede u Evroligi.

Maksvitis ističe kako je Crvena zvezda sa novim trenerom dobila i novo samopouzdanje.

– Crvena zvezda je dobila posljednjih pet mečeva u Evroligi. Promjena trenera im je donijela samopouzdanje, čvrstinu i uspjeh. U ovom trenutku igraju mnogo agresivnije nego na početku sezone. Sigurno će biti nezgodno igrati u ‘Pioniru’ ako znamo kakav ambijent nas čeka. Idemo teškom protivniku na noge, a usput smo i ranjeni.

Litvanac smatra i to kako je sa Ivanovićem došlo do promjene u disciplini.

– Iz onoga što sam ja čuo, donio je veću disciplinu i povećao je timsko samopouzdanje. U Evroligi nije potrebno previše da se stvari promijene. Jedna važna pobjeda i tim dobije krila. Kada se radi o Crvenoj zvezdi, igraju agresivno i konstantno mijenjaju odbranu. Takođe, imaju igrače koji mogu izvršiti pritisak na loptu. U napadu se dosta stvari vrti oko Luke Vildose i Bena Bentila. Naravno, tu su i neki drugi igrači. Nemanju Nedovića svi mi dobro poznajemo, međutim u sastavu Zvezde je nekolicina domaćih košarkaša koji doprinose timu.

Beogradski klub je okarakterisao kao dobrog protivnika za njegove izabranike.

– Crvena zvezda je dobar protivnik za nas jer mi volimo igrati protiv ekipa koje imaju jasan sistem. U tom slučaju, možemo uništiti njihov sistem. Ne plašimo se da igramo fizičku košarku, ali smo često kažnjeni od protivničkih ‘snajperista’ koji imaju veliki kvalitet u šutu. Pitanje je samo koliko ćemo snage imati i kako ćemo se prilagoditi na igranje u takvom okruženju.

Potvrdio je Maksvitis da je u Beogradu uvijek nezgodno igrati.

– Nećemo dozvoliti da nas provokacije ometu, mi samo igramo košarku. Uvijek je nezgodno igrati u Beogradu, to je svima poznato. Dobro je što smo imali već takve utakmice ove sezone protiv Partizana i Makabija, tako da se nadam kako nas publika neće ometi.

Žalgirisu se mnogo puta ove sezone desilo da sporo otvori utakmicu, pa da u nastavku zaigra dosta bolje.

– Situacija je neprijatna kada se stalno ponavlja. Veoma često dozvoljavamo protivniku dvocifrenu prednost na početku i tek onda krećemo igrati. Želimo izbjeći to ovaj put i učinićemo sve što možemo da se ne desi isto u Beogradu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button