ATPTENIS

NADAL O SPORNOM TRETMANU STOPALA Istina je, uradio sam to mnogo puta

Španski teniser Rafael Nadal imao je sadržajnu sezonu iza sebe, u kojoj je stigao do dvije Grend slem titule.

Nakon pauze zbog povrede stopala, osvojio je pomalo neočekivano Australijan open, poslije velikog preokreta u finalu protiv Danila Medvedeva.

– Prvi mečevi bili su uzbudljivi, jer su došli poslije pet veoma komplikovanih mjeseci i stopalo nije bilo dobro. Tokom egzibicije u Abu Dabiju sam se zarazio kovidom i proveo sam 10 dana kod kuće. U Australiju sam otputovao dva dana poslije oporavka, nisam bio siguran da li da idem uopšte. Tada sam počeo da igram dobro, ali sam bio daleko od pomisli da ću to uraditi u Melburnu, odigrati jedno od najuzbudljivijih finala u karijeri – rekao je Nadal za “Marku”.

Stopalo ga je mučilo i tokom proljeća, prije svega na Rolan Garosu, kada ga je uspavljivao injekcijama.

– Istina je, uradio sam to mnogo puta poslije Vimbldona jer je povreda bila neizlječiva. Kada nerv počne da boli, jednostavno moraš to da uradiš. Moram da se zahvalim Mariju, mom anesteziologu iz Barselone i dr Anhelu Ruisu Kotoru, koji me je povezao sa Davidom Abehonom, sa kojim sam započeo tretman koji me je promijenio. Nije u pitanju samo karijera, već život. Sada sam mnogo srećniji, bez obzira na pobjede ili poraze. Igrao sam tenis sa dosta antiinflamatornih sredstava, ali sam ćopao čitav dan. Mislio sam da moram da napustim tenis, bio sam tužan – dodao je on.

Nadal naredne nedjelje putuje u Australiju.

– Vjerovatno ću otputovati 26. decembra jer 31. decembra debitujem u Junajted kupu protiv Kamerona Norija. Odigraću najmanje dva meča prije Australijan opena, a 2. januara ću igrati protiv Nika Kirjosa – istakao je on.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: slot
  2. Povratni ping: 2meetings
Back to top button