EVROPSKE LIGEFUDBAL

Novi skandal sa predsjednikom FFF – sada seksualne prirode

Predsjednik fudbalske federacije Francuske, Noel Le Grae upleten je u novi skandal, nakon što ga je jedna žena optužila za seksualno uznemiravanje.

U intervjuima datim „L’Ekipu“ i „BFMTV“ u ponedjeljak, Sonja Suid, fudbalski agent, optužila je šefa francuskog fudbala za nekoliko neumjesnih komentara u kontaktima između 2013. i 2017. godine.

Suid je pričala o mnogobrojnim pozivima na večeru, kao i o brojnim kasnim pozivima, u kojima je Le Grae nudio druženje uz ispijanje flaše šampanjca.

Ona objašnjava da ga je prvi put kontaktirala u vezi sa svojim radom u ženskom fudbalu 2013. godine. Jedan susret bio je zakazan u apartmanu Le Graea, kojem je trebalo da prisustvuje i Bridžit Enrikes, tadašnji šef francuskog ženskog fudbala. Umjesto toga, kada je stigla, Sonja je naišla na dvije pune čaše šampanjca i samo Le Graea.

Suid je još rekla da nije uzela čašu u ruku i da je ukazala predsjedniku da mora da ode sa vjerenikom, nakon čega ju je Le Grae pustio, ali je potom sve češće nastavio da je poziva na večeru. U to vrijeme, Sonja Suid je imala 28, a Le Grae 72 godine!

Menadžerka je potom nastavila da opisuje kako je Le Grae redovno slao poruke u periodu od 2014. do 2017. godine, te da nije prihvatala njegove pozive.

– Jednom mi je napisao kako moram da shvatim da treba uđem u njegov krevet, ako želim da se ostvare moje ideje. Bio je to šok za mene – rekla je Suid.

Fudbalska menadžerka nije suzdržala ni suze u intervjuu:

– Dobila sam ogroman šamar, jer sam imala predsjednika federacije koji je, uz sve moje kvalitete, vidio u meni samo dvije sise i jedno dupe! Razočarala sam se u njega. Trebao je da bude uzor, ali to nije bio.

Le Graeove tvrdnje da nije znao kako se šalju SMS poruke, natjerao je Sonju da progovori u medijima.

– On se ne plaši ničega i nikoga. Misli da je nedodirljiv, a vjerovatno i jeste tako – rekla je Svid.

Ovo nije prva ovakva optužba za Le Graea, jer su se u septembru prošle godine njegovi zaposleni takođe žalili na njegovo ponašanje. Prema njihovim rečima, fudbalski funkcioner im je slao nepristojne poruke, a on je sam negirao ove optužbe.

Između ostalog, posljednjih dana Le Grae se upleo u skandal sa legendom Francuske Zinedinom Zidanom, sa kojim se obraćao neučtivim riječima. Bilo je žestokih negativnih reakcija na njegove komentare i predsjednik francuskog fudbala je bio primoran da se izvini.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button