EVROPSKE LIGEFUDBALREGION

HRVATSKA IMA NOVO ČUDO OD DJETETA Velikani stoje u redu

Štoper Hajduka Luka Vušković odigrao je samo dvije utakmice sa seniorima, ali je već uspio da skrene pažnju na sebe.

Ovaj tek navršeni 16-godišnji defanzivac (napunio ih prošlog petka), debitovao je prošlog vikenda protiv Dinama u porazu 4:0, dok je protiv Osijeka u Kupu postigao prvi pogodak u profesionalnom fudbalu.

– Kad stavite klinca od 16 godina, on će biti jako dobar ili jako loš. Bio je jako dobar, ali imao je kiks. Nikad nisam vidio boljeg igrača sa 16 godina. Ima talent, onaj ulični, i šteta bi bila da ne igra. On ako ne bude u nekom velikom klubu već s 18 godina, onda stvarno ne znam – rekao je trener Hajduka Ivan Leko.

Tamošnji “Index” je prenio kako je na “Poljud” tokom zimskog prelaznog roka stigla ponuda dva velika evropska kluba koja nisu imenovali.

Vušković je tada bio u omladinskom timu, a za njega je navodno ponuđeno osam miliona evra. Splićani su tada odbili i tražili najmanje 10, a pitanje je koliko bi sada poslije sjajnog početka karijere mladog fudbalera.

Inače, riječ je o mlađem bratu Marija Vuškovića koji trenutno nastupa za Hamburg. Kao i mlađi, i stariji je ponikao u Splitu odakle je prije dvije godine najpre stigao na pozajmicu u Njemačku, a potom prošlog ljeta i za stalno u transferu sveukupno vrijednom 4.200.000€.

Zanimljivo je da je Vušković debitovao još prošle godine u dresu Hajduka u prijateljskom meču u Baškoj Vodi, a potom i postigao svoj prvi gol u još jednom neslužbenom susretu protiv njemačkog velikana Šalkea.

U to vrijeme, baš u toj Njemačkoj se njegov stariji brat nalazio u najgorem trenutku karijere, kada je i rezervni uzorak bio pozitivan na doping zbog čega mu je prijetio i kraj karijere.

– Bilo je teško i gusto. Prošli smo dalje. Gol? Ajmo reći da sam gađao. Posvetio bih ovaj gol svom bratu. Drago mi je što sam zabio i što smo pobijedili – rekao je Luka nakon meča protiv Osijeka.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: สล็อตpg
Back to top button