KOŠARKANBA

JOKIĆ SMETA PERKINSU JER JE BIJELAC!? “Kriterijumi se mijenjaju zbog određenih osoba”

Bivši NBA igrač, a sada analitičar ESPN, Kendrik Perkins komentarisao je statistiku Nikole Jokića i po njegovom mišljenju, favorizuju Srbina za MVP nagradu.

Nekadašnji centar je izjavio da Jokić “pumpa” svoje brojke i juri tripl-dablove, tako što sve manje šutira, a više je okrenut asistiranju.

Jokić je na tu izjavu odgovorio ironično uz osmijeh da je sve to istina i da mu je lako da pravi tripl dablove kada pumpa svoje brojeve.

U odbranu Jokića odmah je stao i nekadašnji NBA as Džej-Džej Redik koji je rekao:

– Cijenim Perkinsa, ali njegove riječi nemaju veze sa istinom. Jokić je taj koga brojke uopšte ne zanimaju. Pa najbolja potvrda za to je da njegova ekipa ove godine ima skor 24:0 kada on ostvari tripl dabl. Sve što radi je u službi tima.

Perkins je, očekivano, odgovorio jednom od najboljih trojkaša u istoriji lige.

– Kada se radi o nabijanju statistike, Džej Džej Redik bi trebalo da zna da se to dešava. Pričaju to igrači u svlačionici. Dobro zna da se zato ne šutira sa svoje polovine na kraju četvrtine ili poluvremena jer ne žele da pokvare procente za tri poene. Ja sam igrao u Seltiksima i dobro znam za to. Hajde da se ne pravimo da to ne postoji, svakog dana ljudi pokušavaju da obore rekorde – rekao je Perkins.

A u novoj epizodi “ESPN First take”, Perkins se ponovo dotakao Jokića. Pomenuo je da se kriterijumi mijenjaju iz godine u godinu.

– Redik je tu da priča o analitici i evoluciji košarke, ali ono što nije pomenuo da od 1990. godine samo trojica košarkaša koja su osvojila MVP priznanje nisu bili u deset najboljih strijelaca lige te sezone. To su Stiv Neš, Nikola Jokić i Dirk Novicki. Šta imaju zajedničko? Razmislite samo… Proglašeni su za MVP-a, a nisu bili u Top 10 po poenima. Kriterijumi se mijenjaju. Tokom 2006. godine, kada je Neš osvojio svoju drugu MVP nagradu, sa najboljim sastavom u ligi i pritom nisu bili na prvom mjestu, Kobi je imao prosjek od 31 poena. Kada pogledate taj Kobijev tim, koji je završio kao sedmi, pitam se kako su uspjeli i dotle da dospu, kako onda on nije bio MVP? Mijenjaju se krijterijumi zbog određenih osoba kako bi opet dobile tu nagradu . istakao je Perkins.

Jokić u prosjeku bilježi tripl-dabl sa 24,6 poena, 11,7 skokova i 10 asistencija, a njegov Denver je lider Zapada.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button