FUDBALREGION

PROSINEČKI O IZBORU DŽAJIĆA: Ko zna predsjednike njemačkog, engleskog ili španskog saveza, nemojte me zaje*avati

Robert Prosinečki prokomentarisao je aktuelnu situaciju u srpskom fudbalu.

Dragan Džajić, legenda Crvene zvezde, preuzeo je Fudbalski savez u Srbije.

– Teško mi je da pričam o situaciji tamo kod njih. Džaja ima mnogo godina i ima mnogo iskustva na tim funkcijama. Što je taka važno biti predsjednik Saveza? – upitao je Prosinečki.

Mora postojati neko s određenim upravljačkim vještinama koji će donijeti neku novu vrijednost?

– Slažem se. Drago mi je da je Džaja predsjednik. Svaki predsjednik mora donijeti novac i napraviti strategiju po kojoj sve mora funkcionisati. Kako se zove predsjednik njemačkog, engleskog ili španskog saveza? Rijetki to znaju, nemojte me zaje*avati. Ne mora predsjednik biti bivši fudbaler ili nešto posebno”.

Pa ne možete uzeti nekog prvog sa ulice?

– Dobro, to je jasno. Ne mora dobar fudbaler biti dobar predsjednik. Bivši sportista možda može samo prepoznati neke stvari. Predsjednik mora samo imati organizacione sposobnosti, donijeti novac i dobre odluke. Predsjednici saveza najvećih fudbalskih nacija rijetko izlaze u javnost i rijetko se o njima priča. Ne kažem da Džajić neće nešto donijeti ili uraditi. Kompetentan je u određenim stvarima i ima iskustvo na upravljačkim funkcijama.

Prosinečki je prokomentarisao i neuspjeh Srbije u Kataru.

– Srbi moraju napraviti kult reprezentacije. Pokušava to da uradi Dragan Stojković. Dobro je što su se plasirali na SP jer ih godinama nije bilo nigde, a stalno smo pričali da su imali dobre igrače u velikim klubovima. Nisu mogli dugo da naprave reprezentaciju, nije bilo rezultata. Opet je na posljednjem SP-u do izražaja došao njihov mentalitet, koliko god se oni ljutili. Napravi se slika u medijima – ističe Prosinečki.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: empresa informática
Back to top button