FUDBALREGION

Najgori Partizan od 1990. godine

Fudbaleri Partizana završiće sezonu u domaćem šampionatu tek na četvrtom mjestu, što je prvi put od 1990. godine!

Partizan je u nedjelju izgubio i posljednju nadu da može da popravi utisak iz ove teške sezone.

Remijem 2:2 sa Vojvodinom na novosadskom “Karađorđu” crno-beli su i definitivno ostali bez mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Štaviše, osim šampiona Crvene zvezde i vjerovatno drugoplasiranog TSC-a, bolji od Parizana ove sezone je i Čukarički.

To je najslabiji plasman crno-belih još od sezone 1989/1990 kada su sa 37 bodova bili četvrti iza Hajduka, Dinama i takođe tadašnjeg šampiona Zvezde.

Od raspada SFRJ, crno-beli nikad nisu bili slabije plasirani od trećeg mesta (1997/1998, 2018/2019), osvojili su 16 titula, ali su zakazali u sezoni kada to nisu smjeli i ostali su bez sigurne jeseni u Evropi što donosi drugo mjesto i kvalifikacije za Ligu šampiona, prenosi “Arena sport”.

Znali su u Humskoj šta im donosi ova sezona, promijenili su trojicu trenera (Ilija Stolica, Gordan Petrić, Igor Duljaj), imali su sve u svojim rukama jer su na pauzu otišli sa desetak bodova prednosti u odnosu na TSC i, Čukarički…

Prošli su zimske pripreme, imali šesnaestinu finala Lige konferencija i relativno najlakšeg rivala Šerif iz Tiraspolja.

I umjesto proljećnog procvata ubojitog Rikarda Gomeša i ostalih igrača dogodilo se pomračenje u Humskoj na svim nivoima sa neslavnim krajem i kvalifikacijama za Ligu konferencija i četvrtom godinom zaredom bez trofeja…

Ko će da preuzme odgovornost i da li će uopšte, osim verbalne, vidjećemo u narednim nedjeljama.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button