EVROPSKE LIGEFUDBAL

Alegri: Hoćete li da nas izbodete ili otrujete

Pošto je potvrđeno da mu se zbog skandala vezanog za nezakonito sticanje kapitalne dobiti oduzima 10 bodova, Juventus je izašao na teren u utakmici 36. kola Serije A.

Na gostovanju Empoliju izgubio je 4:1 i tako ugrozio šanse za plasman u evropska takmičenja sljedeće sezone. Juventusovi navijači žele smjenu trenera Masimiliana Alegrija, ali on ne želi da ode.

 – To bi bilo kukavički. Igrači su dali sve od sebe ove sezone. Normalno, bila je čudna situacija da je kazna stigla deset minuta prije utakmice. Trenutno sve što možemo je da zaćutimo i prihvatimo poraz. Prije utakmice smo osvojili 69 bodova i bili drugi na tabeli, neka to bude jasno – rekao je Alegri pa nastavio.

– Ne mogu da zamjerim igračima jer nije laka situacija. Ni idućih nekoliko dana neće biti lako jer smo ispali iz Lige Evrope, a onda smo dobili vijest o oduzimanju bodova deset minuta pred utakmicu, a tri mjeseca nam se oduzimaju i vraćaju bodovi. Nije opravdanje, ali ovo je bez sumnje nenormalna sezona za nas i uprkos tome ekipa je osvojila 69 bodova.

Juventusu je prvobitno oduzeto 15 bodova, pa su im vraćeni, pa je sada odlučeno da tim iz Torina izgubi 10 bodova.

– Želim da istaknem jednu stvar. Juventus je drugi, to smo zaslužili na terenu. Prihvatamo sve, ali se stvarno nadam da će se ovo jednom zauvijek riješiti. Neka samo odluče gdje žele Juventus, recite nam i riješite problem. To je nedostatak poštovanja prema ljudima koji rade, igračima i trenerima. Ne govorim im šta da odluče, samo tražim da odluče jednom i zauvijek. To je nevjerovatno. Jednostavno neverovatno.

Sada možemo samo da se nadamo da ćemo sljedeću sezonu početi, a da znamo tačno u kojoj smo situaciju. Volio bih da su nam pre dvija mjeseca rekli koja je kazna i da su nam rekli hoćemo li biti izbodeni ili otrovani jer bismo tada barem nešto znali – zaključio je ogorčeni Alegri.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button