ATPTENIS

ALKARAZ JE VEĆ PSIHIČKA GROMADA Gubio 0-1, pa dobio dva tajbrejka i pobijedio

Prvi teniser sveta Karlos Alkaraz uspešno je prebrodio i drugu prepreku na Rodžers kupu u Torontu uprkos tome što mu nije bilo ni malo lako protiv Huberta Hurkača.

Dvadesetogodišnji Španac je u trećem kolu Mastersa u Kanadi savladao 17. igrača na ATP listi rezultatom 2-1, po setovima 3:6, 7:6 (2), 7:6 (3) za dva časa i 41 minut proveden na terenu.

Alkaraz će se u četvrtfinalu sastati sa američkim predstavnikom Tomijem Polom, koji je u dva seta eliminisao sunarodnika Markosa Girona 6:3, 6:2.

Hurkač je odlično počeo duel protiv Španca i brejk u drugom gemu prvog seta bio je dovoljan da dođe do ključne prednosti u tom delu meča. Alkaraz u petom gemu nije realizovao jedine brejk lopte u prvom setu.

Poljak je oduzeo servis protivniku i u prvom gemu drugog seta i u tom trenutku činilo se da je vodeći igrač na ATP listi blizu eliminacije. Ipak, Alkaraz je već u sledećem gemu uzvratio ribrejkom, u šestom nije iskoristio dve vezane šanse da još jednom oduzme servir protivniku, ali je u tajbrejku zablistao za 1-1.

Španac je u odlučujućem setu poveo sa 5:2, imao je dva brejka prednosti, međutim, Hurkač je kod rezultata 5:3 spasao dve meč lopte i potom u sjajnoj seriji osvojio četiri vezana gema za veliki preokret – 6:5. Karlitos je uspeo da se izdigne, uvede meč u tajbrejk i još jednom pokaže koliko je psihički moćan iako je tek zakoračio u treću deceniju života.

Plasman u osminu finala obezbedio je i Gael Monfis, trenutno tek 276. igrač sveta, pobedom protiv Aleksandra Vukića iz Australije 6:4, 6:4 za sat i 22 minuta. Sledeći rival 36-godišnjem Francuzu će biti Janik Siner, kome je Endi Mari predao duel bez borbe.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button