KOŠARKA

JOVIĆI I BOGDANOVIĆ DOMINIRALI Treća nadmoćna pobjeda Srbije i prvo mjesto

Košarkaška reprezentacija Srbije zabilježila je i treću ubjedljivu pobjedu u prvoj fazi Svjetskog prvenstva. Pobijeđena je reprezentacija Južnog Sudana rezultatom 115:83. Izabranici Svetislava Pešića tako su došli do skora 3-0 i zvanično obezbijedili plasman u I grupu sa prve pozicije, u koju prenose dvije pobede. Fantastične ofanzivne partije upisali su Nikola Jović, kapiten Bogdan Bogdanović i centar Nikola Milutinov.

U narednoj fazi protivnici “Orlovima” biće Dominikanska Republika i Italija, a ostaje da se vidi ko će još uz Srbiju proći dalje jer sve zavisi od utakmice Portoriko – Kina, koja se igra u “Araneti” u Manili od 14.00 časova.

Ukoliko Kina pobijedi karipsku selekciju sa manje od 34 poena razlike, debitanti iz Afrike će napraviti senzacionalni uspjeh i plasiraće se u narednu fazu.

“Orlovi” su postigli čak 17 trojki iz 32 pokušaja, te imali čak 34 asistencije, a ekipu su predvodile naše NBA vedete Nikola Jović i Bogdan Bogdanović.

Jović je meč završio bez promašaja iz igre (4/4 za dva, 5/5 za tri) i 25 poena, dok je Bogdanović ubacio 23 (6/9 trojke) i dirigovao igrom tima sa 9 asistencija.

Nikola Milutinov je zabilježio dabl-dabl sa 17 poena i 10 skokova, 12 je dodao Ognjen Dobrić, 11 Marko Gudurić, a 10 Vanja Marinković, dok je Stefan Jović “podijelio” 13 asistencija.

Južni Sudan je predvodio Dut Jok Kakol sa 21 poenom (6/9 trojke), 17 je dodao Nuni Omot uz 5 skokova, 12 je postigao Marijal Šajok, a 10 Majok Deng.

Potpuno je podbacio najbolji igrač afričkog tima Karlik Džons koga je Srbija svela na svega tri poena uz 6 asistencija.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button