FUDBAL

TRAGEDIJA UJEDINILA NAVIJAČE Delije zahvalile Grobarima!

Tragedija na Kosovu i Metohiji, kad je jedan od poginulih na ulazu u selo Banjska bio i član grupe Delije Sever Stefan Nedeljković, ujedinila je srpske navijače u žalu za izgubljenim životima. Na pomenu nastradalima u Hramu Svetog Save, osim najbrojnijih navijača Crvene zvezde, bili su i Partizanovi, OFK Beograda, Zemuna, Voždovca…

Navijačka grupa Delije Sever izrazila je zahvalnost pripadnicima ostalih navijačkih grupa što su došli na pomen stradalima.

 „Hvala navijačima OFK Beograda, Zemuna, Voždovca, ali posebno hvala navijačima Partizana, koji su u ogromnom broju došli na pomen. Umesto na ulici i tribinama jedni naspram drugih, stajali smo u Hramu Svetog Save jedni pored drugih. Pokazana je visoka svest i ljudskost, nek bude samo početak i temelj buduće normalizacije naših odnosa“, saopštile su Delije.

Stefan Nedeljković iz Zvečana, jedan od trojice ubijenih Srba na ulazu u selo Banjska, bio je veliki navijač Crvene zvezde i pripadnik grupe Delija.

Posle tragičnog događaja, kad su osim njega poginuli još Bojan Mijailović i Igor Milenković, prethodno i policajac Afrim Bunjaku, od navijačke grupe sa Marakane stigao je poziv svim građanima da se okupe u sredu od 19 časova na platou ispred hrama Svetog Save.

Nekoliko hiljada ljudi, ne samo navijača, došlo je sa svećama u rukama na plato Hrama Svetog Save. U miru i tišinu istaknute su i poruke: „Zvečan je večan!“ i „Svaka suza Boga moli, svakog Srbina duša boli…“

Da se nije dogodila tragedija u Banjskoj, u sredu uveče bio bi igran 171. večiti derbi. Odloženo je kompletno deveto kolo Super lige Srbije, a Partizan i Crvena zvezda će se sastati 6. decembra.

Neka sloga u žalu za žrtvama, iskazana u sredu uveče u Hramu Svetog Save, bude zaista korak ka derbijima bez incidenata i da se sve zadrži na sportskom rivalstvu.

Na pomenu Terzić, Marin…

Na pomenu žrtvama u Banjskoj našli su se i čelnici Crvene zvezde. Kraj generalnog direktora Zvezdana Terzića bili su sportski direktor Mitar Mrkela, tehnički direktor Marko Marin i operativni direktor Marko Petrović. Sportklub.rs

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button