ATPGRAND SLAMTENIS

ENGLEZI JADIKUJU “Tužno je to što je Đoković sa 36 i dalje najbolji”

Engleski “Dejli Mejl” bavio se aktuelnim stanjem u svijetu tenisa, gdje i dalje dominira čovjek po imenu Novak Đoković.

Naslov glasi: “Tužno je što je Novak Đoković sa 36 godina i dalje najbolji na terenu”, a autor teksta u nastavku ističe da je razgovarao sa svojim prijateljem, nekadašnjim Top 10 igračem.

“Kakav je bio stav ovog igrača, koji je imao uspješnu karijeru između dva vijeka, o današnjoj eliti ne računajući Đokovića i Alkarasa? Tačan termin koji je upotrebio nije prikladan za štampu i, recimo, da je daleko od pozitivnog – piše autor.

Navodi se da je Novak ove sezone igrao samo šest turnira koji nisu Grend slemovi i da to nije iznenađenje, pošto i dalje postiže ono što je njegov cilj – obara rekorde, naročito one Grend slem, kojih je sakupio 24 do sada.

– Kako to da pomogne ATP turu da maksimizuje zaradu od TV prava i sponzorstava ako broj 1 rijetko učestvuje. Odigrao je samo šest turnira van Grend slemova u cijeloj sezoni do sada – stoji u tekstu.

– Priznajući njegovu briljantnost, moj prijatelj, bivši član Top 10, ističe da će Srbin uskoro biti bliži 37. nego 36. godini i da bi zaista trebalo da bude više pravih izazivača – dodaje autor.

Dalje se navode činjenice, koje kažu da je Novak u tekućoj sezoni izgubio samo od Alkarasa u finalu Vimbldona, od Runea u Rimu, te Medvedeva u Dubaiju.

Ako se pogleda forma Runea, djeluje da je Danac daleko od novog skalpa, Medvedev u posljednje vrijeme, ne računajući to polufinale Dubaija, konstantno gubi od Novaka.

Cicipas je pobijedio u dva od prva tri susreta protiv Đokovića, da bi potom izgubio 10 zaredom. Slična je priča i sa Zverevim, koji je od 2-2 sada došao do skora 4-8 protiv Novaka.

Što se tiče Rubljova, Sinera i Frica, oni su daleko iza i svi zajedno protiv srpskog asa imaju učinak 1-15.

Pozitivan skor praktično imaju samo Rune i Kirjos (2-1), a tu je i Jirži Veseli (2-0), Čeh koji nije ni u prvih 300.

– Vjerovatno je potrebno postepeno pucanje njegove aure kako bi dominaciji došao kraj. Ili serija povreda nekoga ko se bliži srednjem dobu. A možda bi olimpijsko zlato, jedini uspjeh koji izmiče Đokoviću tokom cijele karijere, pomoglo da njegov nezasiti apetit izblijedi – zaključuje “Dejli mejl”.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button