ATPTENIS

“ŠANSE SU MI NULA” Alkaras odustao od trke sa Đokovićem

Španski teniser Karlos Alkaras smatra da više nema šansi da završi godinu na prvom mjestu, a poslije eliminacije već na startu Mastersa u Parizu.

Bolji od njega je bio Roman Safijulin u dva seta – 6:3, 6:4.

Alkaras na papiru i dalje ima čemu da se nada, pošto će konačna godina o tome ko će na vrhu ATP liste dočekati 2024. godinu biti donijeta tek po okončanju Završnog turnira u Torinu. Ipak, Španac se već predao.

– Poslije ovog poraza nemam više opcija, sve opcije koje sam imao da završim kao broj jedan na kraju godine su nestale. Više ni ne mislimo o tome, šanse su mi nula – rekao je Alkaras.

Mladi Španac nije ličio na sebe i poprilično se mučio, odnosno, dozvoljavao rivalu previše šansi, koje je hladnokrvni Rus obilato koristio.

– Nisam se osjećao dobro na terenu. Treba da poboljšam mnogo stvari. Nisam se dobro kretao. Mislim da sam imao dobru selekciju udaraca, ali fizički u kretnji moram da se popravim – dodao je Alkaras.

Prošle godine je učešće na ovom turniru završio u četvrtfinalu.

– Ovaj turnir donosi mnogo iznenađenja jer je kraj sezone i igrači su umorni. Ali u mom slučaju, iskreno ne znam. Moram da prokljuvim to i potrudiću se da sljedeće godine budem bolji u ovom dijelu sezone – smatra drugi teniser sveta.

Sljedeće na programu je za njega ATP finale u Torinu od 13. do 19. novembra.

– Imam vremena prije Završnog turnira, mnogo dana da treniram i dođem do nivoa na kom želim da budem. Trenutno, nije pravo vrijeme za razgovor o tome poslije poraza. Treba mi vremena da razmislim šta da radim i šta ću raditi. Ima vremena dok Završni turnir ne počne – zaključio je Alkaras.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button