ATPGRAND SLAMTENIS

“Sumnjam da Novak može do Zlatnog slema, ali u Melburnu je prvi favorit”

Aleks Koreča, nekada drugi teniser sveta, dao je prognozu uoči nove teniske sezone.

Koreča, koji godinama unazad radi kao analitičar Eurosporta, sumnja da će Novak Đoković 2024. godine uspeti da uradi nešto što nije nikada do sada, osvoji sva četiri slema u istoj godini.

Novak je istina vezao sva četiri slema, ali kroz 2015. i 2016. godinu, osvojivši takozvani “Novak slem”.

Ipak, španski stručnjak smatra da će konkurencija biti prejaka da bi uradio nešto slično, ali i da bi osvojio Zlatni slem, sva četiri grend slema plus olimpijski turnir.

“Mislim da bi Zlatni slem bilo iznenađenje, jer čak i da unapredi igru, on polako stari. Normalno je da starite, a tada proces oporavka nije isti. Istovremeno, ima iskustvo i koncentrisan je na važne turnire i one koje oseća da bi mogli da naprave razliku u njegovom životu. Siguran sam da će nastaviti da osvaja slemove, ali biće sve teže i teže i on to sam zna”, kaže Koreča.

Aleks se osvrnuo i na nedavni Novakov poraz u Dejvis kupu od Janika Sinera.

“Na neki način, mislim da bi taj meč koji je izgubio od Sinera u Dejvis kupu, mogao da bude dobar za njega. To je poziv na buđenje, može da kaže, u redu, radim neverovatne stvari, ali ne mogu da se opustim ni sekund jer su neki momci iza mene i guraju me jako. Veoma su opasni i znaju da sada mogu da me pobede”, dodao je Aleks.

Ipak, kada je reč o Australijan openu, bivši broj dva svetskog tenisa i dalje misli da je Đoković taj kog treba pobediti.

“On je glavni favorit. Mislim da će biti jedan od najuzbudljivijih Australijan opena u poslednjih nekoliko godina jer imamo nekoliko igrača koji mogu da odigraju dobro i koji su fizički na vrhuncu. Rastu, ojačavaju. I mentalno ovo je prvi put da imate one koji veruju da mogu da pobeđuju u kontinuitetu u tri dobijena seta i da to rade na visokom nivou dug period”, zaključio je Koreča.

Novaka 27. decembra očekuje egzibicija u Rijadu sa Karlosom Alkarasom, a od 31. decembra igraće na Junajted kupu za Srbiju.

Prvi rival biće mu Kinez Džidžen Džang.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button