ATPTENIS

“Rekao sam Rubljovu da je bolje da ne igra u Banjaluci”

Trener Andreja Rubljova, Alberto Martin, kaže da je savetovao svog pulena da preskoči Srpska open prošle sezone.

Rubljov je sedmicu pre turnira u Banjaluci osvojio masters u Monte Karlu i definitivno mu je bio potreban odmor.

Ipak, Andrej nije želeo da pogazi reč datu organizatorima Srpska opena, gde je na kraju stigao do finala i izgubio od Dušana Lajovića.

“Možda bi ove 2024. trebalo da preskoči neke turnire. Ali ponekad imate dogovor sa nekim turnirom. Posle Monte Karla, koji je osvojio, rekao sam mu: ’Bolje da ne igraš’. Rekao mi je: ’Ne, počećemo u sredu, trude se, veruju u mene, zato su me ’potpisali’. I onda je otišao u Banjaluku i stigao do finala. On nije momak koji će ’tankovati’. Ponekad igra i dubl”, rekao je Martin.

Martin je izdvojio neke velike mečeve u kojima je Rubljov bio akter.

“Na Vimbldonu protiv Novaka. Izgubio je, ali je igrao dobro tokom celog meča. Rekao bih takođe i meč protiv Novaka u Parizu na mastersu. Ali je tada bio umoran, jer je otišao na spavanje u tri, četiri ujutru i onda je igrao u četiri popodne sutradan. Imao je zaista neke neverovatne pobede, osvojio je nekoliko turnira, uništavao momke. Želim da se poredi sa igračima koji su u vrhu. Pobeda nad Rafom na šljaci u četvrtfinalu Monte Karla. Pobedio je Federera, sve vrhunske igrače. Ali za mene je najviši nivo kad kažeš: ’Je*o te, ovo je dobar meč’, čak iako si izgubio”, kazao je on.

Martin i Rubljov sarađuju od 2016. godine, a Andrej je trenutno peti igrač sveta.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button