FUTSAL

Počinje SP u futsalu: Srbija startuje protiv Irana

Futsal reprezentacija Srbije igra u utorak igra prvi meč na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Litvaniji, a rival „Orlovima“ biće selekcija Irana, trećeplasirana reprezentacija sa posljednjeg samita najboljih selekcija svijeta.

Srbija se nalazi u najtežoj grupi, u kojoj se osim Irana nalaze aktuelni šampioni planete Argentinci i selekcija SAD, koja je u velikom usponu. Dva tima iz grupe će obezbijediti plasman u narednu fazu, kao i četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Ovo je drugo učešće Srbije na SP poslije Tajlanda 2012. godine.

– Prvenstvo sveta u Litvaniji za mene je prvo veliko takmičenje, ostvarenje sna od trenutka kada smo pre dve godine počeli kvalifikacije. Posle napornih priprema i dve dobre provere sa Brazilom, spremno dočekujemo duel sa odličnom selekcijom Irana – ističe Strahinja Petrov.

Dobro izdanje u provjerama sa Brazilom donijelo je veliki optimizam u tabor srpske selekcije, a jedan od najiskusnijih u sastavu „Orlova“ Slobodan Rajčević ne krije da meč sa Iranom može da odredi sudbinu plasmana Srbije u Litvaniji.

– Dobićemo smernicu za nastavak takmičenja. U slučaju da ostanemo neporaženi, onda bismo mogli da jurišamo na drugo mesto, a to znači da bi treća pozija bila garantovana. Dobro smo se pripremili, nikome ne pretimo, ali verujemo u svoj kvalitet. Grupa je jaka, Iran je na poslednjem šampionatu bio treći – naglašava Slobodan Rajčević, koji je bio učesnik Prvenstva svijeta 2012. godine.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 호두코믹스
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button