FUDBALREGION

Zvezda na “Karađorđu”, Partizan dočekuje Proleter

Nedjeljni program u 16. kolu Linglong Superlige Srbije donosi nam derbi u Novom Sadu između Vojvodine i Crvene zvezde.

Meč na “Karađorđu” igra se od 16.45, a prethodni duel dva rivala u uvodnom kolu završen je bez pogodaka na stadionu “Rajko Mitić”.

Ovaj duel stiže za Zvezdu tri dana poslije poraza od Mitjilenda u Ligi Evrope, ali i nemilih scena poslije tog meča.

Trener Dejan Stanković zbog toga je najveći dio konferencije posvetio upravo Dancima, kao i pomoćniku Federiku Panončiniju, pogođenom u glavu od strane navijača.

– Vidim da Vojvodinu nismo pomenuli. Da bismo držali priključak. Spremamo se. Momci su uvek reagovali jako, tako očekujem da reaguju protiv Vojvodine – rekao je Stanković.

Zvezda je na drugom mjestu na tabeli sa 35 osvojenih bodova, osam manje od vodećeg Partizana, uz utakmicu manje.

Vojvodina je na četvrtoj poziciji sa 23 boda.

Radnički će od 19.00 u Nišu dočekati Spartak iz Subotice, a kolo će završiti Partizan u Humskoj protiv Proletera.

Crno-beli takođe čekaju ovaj susret poslije evropskog meča, jer su u četvrtak uveče u Belgiji remizirali sa Gentom (1:1).

– Došli smo s puta u petak noću, tako da ću danas prvi put da vidim igrače na treningu i da vidimo u kakvom je ko stanju da bismo znali na koji način ćemo igrati sutra. Saša Zdjelar sigurno neće biti u konkurenciji, Aleksandar Šćekić takođe, za ostale ćemo videti. Svima nam je jasno šta nam znači svaka utakmica, posebno pred reprezentativnu pauzu – rekao je Stanojević na konferenciji za medije u SC Teleoptik.

Partizan je u impozantnom nizu u domaćem prvenstvu gdje za 15 utakmica ima 14 pobjeda i samo jedan remi, protiv Crvene zvezde.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button