BICIKLIZAMGRAN FONDO WORLD SERIESTRKA BANJA LUKA-BEOGRAD

Srpski asovi stižu u Republiku Srpsku

Saša Gajičić, generalni sekretar Biciklističkog saveza Srbije i nekadašnji olimpijac Ivan Stević, sutra dolaze u radnu posjetu u Republiku Srpsku. Razlog dolaska srpskih bicklističkih asova su prestižni događaji “UCI Svjetsko prvenstvo Granfondo”, “Trka kroz Srbiju” i trka “Beograd – Banjaluka”, koja će biti održana u aprilu.

Stević, sportski direktor Svjetskog prvenstva i nekadašnji amaterski svjetski prvak,  i Gajičić, sportski direktor trka “Kroz Srbiju” i “Beograd – Banjaluka” ali i najbolji srpski biciklista svih vremena, sastaće se sa Vladimirom Kuvaljom, direktorom Biciklističkog saveza Republiske Srpske kako bi razgovarali o organizaciji pomenutih događaja. Za ponedjeljak će planiran zajednički sastanak sa Sonjom Davidović, ministricom porodice, omladine i sporta Republike Srpske u Vladi Republike Srpske u Banjaluci.

Sonja Davidović
Sonja Davidović FOTO: www.vladars.net

Ovaj sastanak je ocijenjen kao bitan a biće i prilika da se organizatori velikih trka zahvale ministrici Davidović i Ministarstvu za podršku trkama koje su proglašene za manifestacije od značaja za Srbiju.

“Izuzetna mi je čast što jedni od najboljih srpskih biciklista svih vremena i priznata imena u svijetu biciklizma Gajičić i Stević dolaze u Republiku Srpsku. Biće ovo prilika da razgovaramo o organizaciji predstojećih takmičenja, ali i o zajedničkim projketima biciklističkih saveza Srbije i Republike Srpske”, rekao je Kuvalja.

Saradnja dva saveza je odlična, a iz Biciklističkog saveza Republike Srpske ističu zahvalnost Biciklističkom savezu Srbije, na čelu sa Brankom Banovićem, za podršku i uloženi trud da saradnja bude iz godine u godinu bolja.

Kuvalja, Stević i Gajičić će u ponedjeljak obići i Gradišku, gdje će razgovarati sa gradonačelnikom Zoranom Adžićem o trci “Beograd – Banjaluka” i mogućnosti da ovaj grad bude startno mjesto posljednje etape.

Ivan Stević
Ivan Stević pobjednik UCI B Svjetskog prvenstva
Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button