FUDBAL

Kvalifikacije za SP: Fudbaleri BiH dočekuju Francusku

Fudbaleri Bosne i Hercegovine večeras dočekuju reprezentaciju Francuske u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a meč će biti igran na stadionu “Grabavica” u Sarajevu od 20.45 časova.

“Svi znamo protiv koga igramo sutra, protiv najbolje reprezentacije na svijetu. Imamo svoje zamisli kako ćemo da igramo, ali dosta zavisi i od protivnika. Teško je sad predvidjeti kako će to izgledati, ali sigurno da je protiv Francuske teško igrati napadački jer oni koriste svaku grešku.Nadam se da ćemo biti kompaktni i pokušaćemo da dođemo do pozitivnog rezultata”, rekao je Elvir Rahimić, pomoćni trener u selekciji BiH.

On je dodao da će najveći hendikep za tim biti što selektor Ivajlo Petev (pozitivan na kovid -19) neće voditi tim.

Ova utakmica će biti posebna za Miralema Pjanića jer će odigrati 100. meč za BiH.

“To je značajan trenutak za mene. O tome samo sanjao prije. Kad sam bio dijete prelazio sam sa ocem hiljade kilometara da gledam naš tim. Meč protiv Francuske posvećujem ocu, porodici i prijateljima” rekao je Pjanić i o duelu sa Francuzima dodao:

“Znamo njihove kvalitete i neće biti lako. Sve prilike koje nam se ukažu u napadu moraćemo da iskoristimo. Defanzivno moramo igrati kompaktno, svi za jednog. Moraćemo biti sigurni u sebe i ne dozvoliti im da potpuno kontrolišu igru. Igramo na našem terenu i moraju da nas poštuju.”

Selektor Francuske Didije Dešan je oprezan pred duel u Sarajevu.

“Sasvim sigurno je da će utakmica biti teška i da ekipa BiH ima dosta kvaliteta. Ovo nije odlučujući, ali je važan meč, jer onaj ko pobijedi biće bolje plasiran za buduće utakmice”, rekao je Dešan.

Poslije dva kola u Grupi D prva je Francuska sa četiri boda. Slijede Finska i Ukrajina sa po dva, BiH ima jedan (utakmica manje), dok je Kazahstan bez bodova (jedna odigrana utakmica).

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button