BICIKLIZAMTRKA BANJA LUKA-BEOGRAD

Pobjeda Stoša, Volf ostao u žutom

Pobjednik druge etape trke „Beograd – Banjaluka“ koja je vožena od Obrenovca do Bijeljine je biciklista poljskog Vostera Patrik Stoš. Žuta majica je ostala u vlasništvu Justina Volfa iz Bajk eida, ali je njegova prednost u odnosu na Volfa sada samo četiri sekunde.
I ova etapa bila je vrlo brza pošto su biciklisti vozili skoro 44 kilometra na čas u prosjeku i u grupi stigli u Bijeljinu. Neizvjesno je bilo bukvalno do posljednjih desetak metara kada je postalo jasno da Stoš ima najviše snage i svježine za trijumf. On je u finišu odsprintao Estonca iz poljske ekipe Mazovše serce polski Mikela Reima, dok je treći kroz cilj prošao biciklista Đoti Viktorija Savinija, Andrea Gvardini.

“Mnogo timova je napadalo od samog starta etape, ali smo uspjeli da ostanemo u vrhu grupe tokom cijele trke. Momci su odradili odličan posao, a ja sačuvao dovoljno snage za posljednji sprint”, rekao je Stoš.
Nijemac Volf bio je zadovoljan što će i na trećoj etapi nositi žutu majicu, ali nije baš najveći optimista pošto mu ne odgovara konfiguracija sutrašnje etape.

Justin Volf
Justin Volf zadržao žutu majicu i nakon druge etape FOTO: Trka “Beograd – Banjaluka”

“Nisam najbolji brdski vozač tako da ne znam šta će se dešavati sutra, ali se svakako neću predati bez borbe”, rekao je Volf.
Bijeljina je kao i prethodnih desetak godina pokazala da je sjajan domaćin. Lijepo vrijeme i kvalitet trke izmamili su duž staze nekoliko hiljada građana koji su znali da pozdrave ne samo najbolje, nego i momke koji su bili na začelju kolone.

biciklizam 2021
FOTO: Trka “Beograd – Banjaluka”

“Toliki broj profesionalnih ekipa, vozača, ali i medijskih kuća daju posebnu važnost događaju koji spaja Beograd i Banjaluku. Drago nam je što smo još jednom bili važna prolazna tačka i što će naši gosti večeras i sutra moći da uživaju u onome što možemo da im ponudimo. Uvijek ćemo biti na raspolaganju sjajnim organizatorima i podržavati događaj koji je itekako dobar ambasador Srpske i Srbije”, rekao je Petrović.
Bijelu majicu za najboljeg vozača do 23 godine sačuvao je Mika Heming iz Maloja pušbajkersa, baš kao što je i plava ostala u vlasništvu Luke Paeka iz Hrinkova. Crvena je od danas na grudima člana Dukle Adama Folte koji je osvojio najviše bodova u sprintovima.
Biciklisti su kao i prethovdnih 14 godina granicu između Srbije i Republike Srpske odnosno BiH prešli bez zaustavljanja, a direktor trke Vladimir Kuvalja zahvalio se Bijeljini iz koje će karavan sutra krenuti ka Vlasenici, dok je prvi čovjek Biciklističkog saveza BiH Toni Zorić pohvalio organizaciju najboje trke u regionuj, ali i nastup biciklista BiH.
Sutra je na programu treća, najteža etapa, sa mnogo brdskih ciljeva koji će sigurno dozvoliti čak i slabije plasiranim u generalnom poretku da se pokažu i krenu u napad. Posljednja etapa vozi se u nedjelju od Prijedora do Banjaluke preko Kozarske Dubice, Gradiške i Laktaša.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button