GRAND SLAMTENIS

IZNENAĐENJE Mađar prepreka Đokoviću u četvrtfinalu

Mađar Marton Fučovič napravio je priličlno veliko iznenađenje savladavši Andreja Rubljova sa 3:2 (6:3, 4:6, 4:3, 6:0, 6:3). Ovo je njegov najveći uspjeh u karijeri, a glavna odlika njegove igre je dobar servis. Sa Đokovićem se do sada sastajao dva puta i oba puta izgubio.

Ovaj meč na program je prekosutra, a biće igran pred punim tribinama. Đoković je nakon rutinske pobjede nad Kristijanom Garinom poručio gledaocima da mu je drago što ih je sve više.

– Iskreno, veoma sam oduševljen što je vas je više nego prošle sedmice, a i što će vas tek biti (pun kapacitet biće dozvoljen od sutra). Nadam se da ste uživali koliko i ja – započeo je Nole.

Voditeljka programa ga je tada upitala nešto – na šta nije imao precizan odgovor. Pitanje je glasilo: “Tvoj suparnik je prvi put igrao na Centralnom terenu, sjećaš li se svog prvog nastupa ovde?”

– Zaista bih voleo da kažem da je ovo moj drugi drugi dom, jer ovo je najsvetije mesto u Vimbldonu. Drugačije se tu osećate. Imao sam sreće da puno puta igram ovde, međutim… stvarno ne mogu da se setim svog prvog meča na ovom terenu (osmijeh). Stvarno ne mogu. Ali, Centralni teren Vimbldona je u meni uvek izazivao najviše leptirića, nervoze pre nego što bih zakoračio na njega – rekao je Đoković.

Na kraju se osvrnuo i na sjajan “zalet” koji je imao za ovaj turnir, na kome juri 20. grend slem titulu, koliko su u karijerama osvojili i Rodžer Federer i Rafael Nadal.

– Ono što se desilo u završnici Rolan Garosa… To mi jedna od najznačajnijih pobeda, imajući u vidu okolnosti, one mečeve od pet setova, pa dva od četiri… Mnogo mi je to podiglo samopouzdanje, a pritom je usledila uvek vrlo delikatna promena, prelazak na travnate terene, i to bez mnogo vremena za privikavanje. Ipak, kako turnir na Vimbldonu odmiče, sve sam samouvereniji i radujem se narednom izazovu – zaključio je svjetski “broj 1”.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: oxandrolone 10mg
Back to top button