FUDBAL

Neću da se izvinjavam!

Napadač Mančester Junajteda i engleske reprezentacije Markus Rašford jedan je od trojice fudbalera selekcije „Tri lava“ koji su bili neprecizni u penal-seriji u finalu Evropskog prvenstva.

Rašford je, baš kao i Džejdon Sančo i Bukajo Saka, bio meta rasističkih uvreda na društvenim mrežama poslije poraza od Italije.

Rašford je poslije dugog zaleta šutirao u donji lijevi ugao, ali je pogodio stativu.

– Osjećam se da sam sve iznevjerio. Mislim da sam imao manjak samopozudanja kada sam krenuo da šutnem penal. Pokušao sam da uštedim malo vremena dugim zaletom, ali rezultat naravno nije bio ono što sam želio. Razmišljam o tome – prošlo je 55 godina. Jedan penal. Njih pogađam u snu. Zašto sada nisam uspio? Sve što mogu da kažem je da se izvinjavam – voleo bih da je sve drugačije. Pozdravljam svoje saigrače i zahvaljujem im se na podršci. Naše bratstvo je nesalomivo. Ovo je naš zajednički rad – moj uspjeh je tvoj uspjeh – objavio je na društvenim mrežama Markus Rašford.

Mural u Rašfordovom rodnom gradu Vitingtonu je vandalizovan poslije njegovog promašaja u penal-seriji, ali su ga potom Rašfordovi navijači prekrili porukama podrške.

Takvo ponašanje je osudila engleska javnost na čelu sa premijerom Borisom Džonsonom.

– Mogu uvijek da prihvatim kritiku – da je moj penal bio loš, da je trebalo da budem precizniji, ali neću da se izvinjavam za ono što sam i za to odakle sam potekao. Nikada se nisam ponosnije osjećao nego kada sam nosio dres engleske reprezentacije dok me je moja porodica podržavala zajedno sa desetinama hiljada navijača. Čitav život me kritikuju – da li je to zbog boje kože ili, u posljednje vrijeme, zbog toga kako biram da provodim svoje vrijeme kada nisam na terenu. Ja sam Markus Rašford. Imam 23 godine i rodom sam iz Vitingtona i Vitenshoa – južni Mančester. Nemam ništa drugo osim toga. Hvala vam svima na lijepim porukama podrške. Vratiću se jači. Vratićemo se jači – napisao je Rašford.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button