BIHFUDBAL

Radnik i Leotar otvaraju premijerligašku trku

Nova premijerligaška sezona biće otvorena večeras od 20 časova u Bijeljini, gdje će Radnik ugostiti povratnika u elitu Leotar.

Biće to duel ekipa, koje u prvenstvo ulaze sa samo jednim ciljem, a to je opstanak u eliti BiH, iako su Trebinci u posljednjih nekoliko dana doveli pojačanja sa pedigreom i za nešto više. Bijeljinci su administrativnim putem ostali u Premijer ligi, ali je pitanje da li su drugu pansu iskotristili na ravi način. Dugo se na Gradskom stadionu u Bijeljini nije znalo ništa, igrači su redom odlazili, pa je Vlado Jagodić uz veliko kašnjenje i sa samo devet prvotimaca počeo pripreme. U hodu je rješavano ono što se moglo riješiti, pa ostaje da se vidi koliko mogu Bjeljinci.

– Kasnili smo 15 dana sa početkom rada, ekipa je doživjela sigurno najveće promjene u igračkom kadru od svih premijerligaša, ali ne vrijedi kukati. Tokom priprema prodefilovalo je dosta novih igrača, koji su željeli da se nametnu – naglasio je Jagodić.

Čak deset novih fudbalera, te još šestorica juniora biće u kombinaciji za susret sa Trebinjcima, a jedino je van stroja Marko Despotović, koji se još nije oporavio od operacije.

– Golman Azur Aljkanović, te fudbaleri Aleksa Urošević, Predrag Ristanović, Bojan Batar, Dragan Došlo, Esmir Hasukić, Kenan Šarić, Bojan  Marković, Amar Tahrić i Đorđe Pantelić stekli su pravo nastupa. U pripremnim utakmicama bio sam zadovoljan određenim periodima igre u svakom meču, ali ni u jednom to nije bilo svih 90 minuta. Vjerujem da će protiv Leotara biti drugačija priča. Očekujem neizvjestan susret u kojem bismo sigurno bili favoriti da smo pripreme počeli na vrijeme – dodao je Jagodić.

Trebinjci su neočekivano dobili priliku da nastupe u Premijer ligi poslije odustajanja Krupe, ali se nadaju da mogu ostvariti cilj zvani opstanak. Na klupu je stigao Branislav Krunić, ali posljednje akvizicije Đoko Milović, Marko Perišić, Asim Zec i Ognjen Todorović neće imati pravo nastupa na večerašnjoj utakmici.

– Bilo je dosta promjena u igračkom kadru, a od novajlija za premijerni susret mogu da računam na Dejana Bosančića, Lazara Nikolića, Vladimira Arsića i Davida Čolića. Iako smo dobro igrali u pripremnim utakmicama, ovaj meč za sve nas će biti veliko iskustvo – naglasio je Krunić.

U ostalim susretima prvog kola Premijer lige BiH sastaju se, subota: Željezničar – Borac (21 čas). Nedjelja: Sloboda – Rudar Prijedor (19), Široki Brijeg – Zrinjski (21). Ponedjeljak: Sarajevo – Tuzla siti (18), Velež – Posušje (20).

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button