EUROKUPOVIFUDBAL

„Neko je sumnjao više nego što treba, ali ja sam bio miran“

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković veoma je ponosan na ekipu poslije ubjedljive pobjede nad Kairatom (5:0) i plasmana u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona i ističe da nijednog trenutka nije posumnjao u svoje momke.

Zvezda se nije dobro pokazala u prvoj utakmici u Kazahstanu, gdje je poražena sa 2:1, ali je u revanšu na Marakani demostrirala silu i dominantno izborila sljedeću rundu.

– Verovao sam u ove momke, znam ko su, šta su i kako rade. Neko je sumjao i više nego što treba, ali ja to nikada neću raditi. Ponosan na igrače, na stručni štab, na navijače. Idemo iz utakmice do utakmice, neću odustajati od naših ciljeva, principa, naše igre… Može jedna utakmica da bude loša da bi stavili sebi pritisak.Rekao sam da je Crvena zvezda jednako rezultat, tako da sav pritisak, to te čini jačim. Na ovakvim utakmicama demonstriraš koliko si jak. Hvala im do neba – blistao je Stanković.

Pohvale na račun igrača nije štedio.

– Ne znam kako da objasnim. Svestan sam pritiska, jer da nisam ne bih dolazio u Zvezdu. Naravno da se stvara pritisak posle slabog rezultata, ali ja sam stvarno miran što imam ovakve momke.

Dva gola postigao je Aleksandar Katai, a po jedan Mirko Ivanić, Loi Dioni i Filipo Falko. Pogoci dvojice internavionalaca posebno raduju Stankovića.

– Mnogo mi je drago zbog njih, radili su verujte mi. Dioni je malo zakasnio, nije od starta odradio priprema sa ekipom. Pipo nije preskočio nijedan trening i naravno da ga je Bog pogledao.

Zvezda u trećem kolu kvalifikacija igra sa Šerifom. Prethodno je čeka meč u Superligi protiv Spartaka u Subotici.

– Ne želim trenutno da razmišljam o tome. Želim da uživam u ovoj večeri i proslavim pobedu sa svojim igračima – zaključio je Stanković.

Okršaj sa Subotičanima na programu je u subotu. Prvi duel sa Šerifom igra se u utorak na Marakani, dok je revanš nedjelju dana kasnije.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 토렌트 다운
Back to top button