OSTALI SPORTOVI

Drvarčanka Andrea Arsović u finalu Olimpijskih igara

Srpska reprezentativka u streljaštvu Andrea Arsović obezbijedila je plasman u finale puške trostav na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Kvalifikacije su bile veoma npete, a djevojka rođena u Drvaru je prva završila svoje gađanje. Ostvarila je solidan rezultat od 1.175 krugova, mada je u finišu imala nešto slabije pogotke. Poslije toga joj je ostalo da prati ostale kandidatkinje za finale. Na kraju, kvalifikacije su se odlično završile pošto je Arsovićeva sa ukupno petim rezultatom obezbijedila plasman među osam najboljih i borbu za medalje.

Region će u finalu predstavljati i Slovenka Živa Dvoršak koja je sa 1.173 kruga zauzela sedmo mjesto. Najbolji učinak imala je ruska takmičarka Julija Žikova 1.182, a pored njih tri za medalje će se još boriti njena zemljakinja Julija Karimova, Jolin Ber (Njemačka), Sagen Maddalena (SAD), Nina Kristen (Švajcarska) i Žanet Heg Duestad (Norveška). Hrvatica Snježana Pejčić ostala je bez finala, a takmičenje je završila na 10. mjestu sa 1.169 i bila je kratka za dva kruga.

Finale će se održati od 9 časova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button