MOTO TRKE

Stoner: Moja dostignuća se vrednuju više zbog Rosija

Dvostruki svjetski šampion Kejsi Stoner odao je poštovanje Valentinu Rosiju povodom njegove odluke da se penzioniše i istakao da mu je ’Doktor’ bio jedan od najvećih rivala.

Italijanski motociklista je u četvrtak najavio da će na kraju sezone završiti trofejnu karijeru tokom koje je osvojio sedam titula u kraljevskoj klasi, a devet ukupno. Do svoje osme titule Rosi je došao 2008. godine u direktnom duelu sa Australijancem, kojeg je naslijedio na tronu, a njih dvojica su i u sezonama koje su slijedile imali neke od antologijskih bitaka.

Poznato je da je njihov odnos bio prepun trzavica, kao i da je Stoner jednom prilikom za Rosija rekao da „mu ambicije prevazilaze talenat“, poslije incidenta u Heresu 2007. godine. Da su odavno sve to ostavili iza sebe potvrđuje i poruka koju je nekadašnji australijski motociklista uputio ’Doktoru’.

– Bez sumnje si bio jedan od mojih najvećih rivala, a moja dostignuća su vrednija zato što sam se trkao sa tobom. Imali smo neke teške bitke tokom godina, ali sam naučio mnogo od tebe. Nadam se da ćeš uživati u sljedećem poglavlju svog života, ima još mnogo toga za uživanje – poručio je Stoner Rosiju.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 다시보기
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button