FUDBALREGION

Stanojević ogorčen: Dešavanja u Novom Pazaru? Sramno!

Trener Partizana Aleksandar Stanojević nije davao izjavu poslije utakmice u Novom Pazaru, već je to učinio njegov pomoćnim Branimir Vukašinović.

Bio je srećan Stanojević pobjedom od 4:1, ali i ogorčen svim dešavanjima na utakmici i prekidom od skoro 40 minuta poslije trećeg gola crno-bijelih.

Bilo je veoma naelektrisano tokom cijelog susreta, a domaći su odbili da nastave meč kada su gostujući navijači počeli da skandiraju Ratku Mladiću.

– Ne pamtim da je bolja bolja atmosfera na početku utakmice. Odavno nisam prisustvovao boljem ambijentu, svi smo bili oduševljeni. A onda se sve promenilo. Zapitao sam se da li se ovde fudbal igra zbog momaka na terenu ili da bi se poslale određene poruke. Ispada da ne navijamo za voljene klubove, već uzvikujemo političke i(li) propagandne parole. Ne verujem da se to dešava u 21. veku. Skandalozno. Ako voliš svoj klub – navijaj. Ako želiš druge stvari – idi na mesto na kom možeš da iskažeš – rekao je Stanojević u izjavi za “Mozzartsport” i nastavio:

– Ljudi, u našem prvenstvu svake sedmice imamo samo sat i po vremena da nas podržite. I umesto da to bude vetar u leđa timu i klubu, slušamo milijardu različitih parola. Pitam se šta je svrha, zašto se ja bavim ovi poslom, ako ti tvoj rođeni klub nije najdraži, da se samo njime baviš. Znate, ceo život radim za tih 90 minuta i onda se 75 bavim nekim drugim stvarima. Razčaran sam. A sve je počelo super, kao pravi spektakl, da bi se odjednom, ni iz čega, pretvorilo u ludilo i sa njihove i sa naše strane, koje nema veze ni sa čim. Sramno! Meni je Partizan ideal, umro bih za njega, sve sam klubu podredio, tako sam vaspitavan i zato mi nije jasno da se navijač 90 minuta ne bavi svojim klubom.

Nije srećan zbog skandiranja Partizanovih navijača koja nemaju nikakve veze sa klubom.

– Poštujem skandiranja: ’Stanoje, odlazi’, ’Uprava, napolje’ ili ’Igrate k’o p…e, Grobari’. Sve je to legitimno. Samo, u 21. veku me pustite nekih stvari. Zna se šta je Partizan. Ljubav! Čista emocija. Nemojte da mešamo babe i žabe. Igračima govorim kako ne želim da ih vidim odsutne ni pet minuta tokom sat i po treninga. Tako isto doživljavam i navijače, nemojte da provedete 90 minuta, a da ne bodrite svoj tim. Ne interesuje me kako će ko ga shvati ove reči, ali znam da mi igramo zbog navijača. Valjda bi tako trebalo da bude.

Ovo je već drugi put tokom sezone da se Stanojević direktno ili indirektno obratio “grobarima”.

– Nisam bitan ja. Koga interesujem!? Nije bitno da li će posle svega neko da mi zviždi ili kako će da reaguje na moje reči. Meni je Partizan sve u životu. Nemam problem da se iznese stav, ali ako si pravi navijač Partizana valjda je logično da podržiš klub. Mogu da se ljute koliko hoće, ali ljudi, dajte nam energiju sa tribina. Mene su učili da je u tome poenta. Ljubav prema klubu bi trebalo da bude poenta. Zato smo drugačiji od drugih, zato smo poseban klub, različit u svakom pogledu. Nemojte da idemo na neku drugu stranu – dodao je trener crno-belih.

– Nije bilo prozivanja na nacionalnoj osnovi. Mada, ne znam ni šta znače neka pevanja. A gađanja svim i svačim – jeste. I to kad smo se radovali Nathovom pogotku. Da, bacali su svašta na nas sa tribina. Naravno da ne mogu da opravdam, ali razumem tu sportsku reakciju – pojasnio je Stanojević.

Kada je riječ o samoj utakmici, tu je bio oduševljen igrom svojih izabranika.

– Fasciniran sam timskim duhom i odlučnošću da nešto uradimo na mestu gde smo u prvenstvu pobedili samo jednom u prethodnih sedam utakmica. Najveći utisak koji sam poneo za Beograd tiču se fokusa svakog igrača, posvećenosti obavezama i foksa na igru, u izuzetno, ponavljam, izuzetno vatrenoj atmosferi. Sjajna energija! Videli ste Natha, u prva dva kola nije bio starter, ali je pokazao kako se igra za klub, stalo mu je da konačno nešto vredno pomena napravi. Naravno, tek je početak sezone, sve može da se okrene za dan, ali osećaj koji nam je dao prilikom proslave golova je sjajan. Videla se odlučnost svakog pojedinca, tako i Uroševića – poručio je Stanojević.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button