BIHRUKOMET

Bogdanovićeva rampa Izviđaču, Sloga pobjedom otvorila TV turnir

Rukometaši Sloge savladali su Izviđač na otvaranju 52. Međunarodnog TV turnira šampiona u Doboju.

Domaći su slavili sa 27:26 i tako ostali u trci za visok plasman u grupi A. Utakmica je bila vrlo neizvjesna, a osim vođstva domaćih od 9:5 nijedna ekipa nije imala više od dva gola prednosti. Pa ipak, tim Dejana Vasilića bolje se snašao u posljednjoj četvrtini meča iako se činilo da bi aktuelni šampion BiH mogao da preokrene stvari u svoju korist na početku drugog poluvremena.

Sloga je na pauzu otišla sa dva gola viška ponajviše zahvaljujući sjajnom Milutuinu Bogdanoviću na golu, te raspoloženim Vladimiru Stankoviću i Vladanu Đurđeviću. “Skauti” su bolje otvorili drugi dio i poveli sa 16:14, ali je Sloga uzvratila pa kada je “preživjela” period kada je imala dva igrača manje postalo je jasno da će uknjižiti prva dva boda u grupi A. S obzirom da je meč odigran u ranoj fazi priprema treneri oba tima mogu da budu zadovoljni onim što su prikazali njihovi izabranici.

Tribine Stadiona sportskih igara bile su skoro pune, jer su se Dobojlije uželjeli rukometa – turnir prošle godine nije održan zbog virusa korona, a Sloga već neko vrijeme prvenstvene utakmice igra u Osječanima dok ne bude završena gradnja dvorane.

Bogrdanović je upisao 15 odbrana, a Stanković je postigao sedam golova. Kod Izviđača je takođe najraspoloženiji bio golman Suljević koji je zaustavio 11 šuteva.

Dobojlije sutra odmaraju, a prekosutra će odmjeriti snage sa Koprom, dok će rival Izviđaču sutra biti PPD Zagreb. Kopar i Zagreb počinju svoj duel za dvadesetak minuta.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button