ATLETIKA

Ivanin zlatni skok za trijumf u Lozani

Srpska atletičarka, Ivana Španović trijumfovala je na mitingu Dijamantske lige u Lozani. Ona je skokom od 6,85 metara iz posljednje serije obezbijedila mjesto među najbolje tri i plasman u finalnu seriju, gdje je potom došla do 6,73 metara i bila najbolja u konkurenciji Sanjije Kadi i Jazmin Sojers za veliku pobjedu. Pravila su takva da trijumf odnosi ona takmičark posljednjoj seriji skoči najdalje.
Naša najbolja skakačica udalj je već u prvoj rundi izbila na čelnu poziciju skokom od 6,71 metara, da bi u narednoj dodatno popravila rezultat i skočila pet centimetara dalje.
Sve do treće serije Ivana je držala prvo mjesto u svojim rukama, kada je Sanjija Kadi iz Švedske skokom od 6,92 metara uspjela da je “preskoči”. Španović je za to vreme bila prilično konstantna, pošto je u toj seriji otišla do 6,74 metara, dok je u četvrtoj “dobacila” do 6,59 metara.
Ivana je u petoj seriji skočila 6,85 metara, što je bilo dovoljno da obezbedi mesto među najbolje tri i skače u finalnoj, šestoj gde se odlučivalo o pitanju pobednika.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button