EUROKUPOVIFUDBAL

RUMUNSKA ŠTAMPA OTPISALA KLUŽ “Operi svoju čast”

Javnost u Rumuniji ne daje ama baš nikakve šanse da bi Kluž mogao da nadoknadi četiri gola razlike protiv Crvene zvezde.

O tome koliko vjeruju u svog šampiona govori i prostor koji je dao jedini sportski list u Klužu “Gazeta” sa samo jednom stranom – na kraju.

S naslovom “Operi svoju čast” rumunski list poziva ekipu Marijuša Šumudike samo da se časno oprosti od borbe za Ligu Evrope, uz citat trenera “Uzdignute glave” da budu poslije revanša.

Koliko ne vjeruju u preokret oslikava što su prednost dobili selektor Rumunije Mirel Radoi, tamošnja legenda Adrijan Ilie, ali i klubovi poput FCSB-a i Rapida, koji su iz Bukurešta, glavnog grada.

“Više ne vjerujem u čuda”, citira se Šumudika.

Drugi list “Monitorul” je još oštriji u najavi utakmice.

“Nemoguća misija”, vrišti naslov pred duel na stadionu “Konstantin Radulesku” u Klužu.

– Klužu će biti potrebno čudo kako bi prošao Zvezdu – navodi se u tekstu, ali se i bavi problemima u svlačionici Kluža između trenera Šumudike i iskusnih igrača poput kapitena Kamore, Deaka i Ćipćiua.

– Govorilo se o mogućoj izdaji veterana Kluža prema treneru, o čemu je pričao Deak. Sada su se stvari smirile – piše u tekstu.

Bave se i statistikom Crvene zvezde u prošlosezonskom prvenstvu u kome je dala 114 golova i osvojila 108 bodova.

– Investirali su ovog ljeta, sanjali o Ligi šampiona, ali im se ispriječio Šerif. Za Zvezdu je sada ostala Liga Evrope i pokušaj da drugi put pobijedi Kluž – zaključuje se.

Revanš meč dva tima zakazan je za večeras od 20.30.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button