BOKS

Bokser Slavije bronzani na EP za školarce: Bubnjević boks zavolio preko filmova

Mladi bokser Slavije Njegoš Bubnjević, koji je na Evropskom prvenstvu za školarce održanom u Istočnom Sarajevu osvojio bronzanu medalju je istakao da ovo odličje za njega predstavlja veliki stimulans u daljoj karijeri, ali da je iskreno očekivao da će ona biti sjajnija.

Ovaj 14-godišnji Banjalučanin, koji trenira boks samo godinu na najvećoj smotri Starog kontinenta u kategoriji do 66 kilograma stigao je do polufinala u konkurenciji 13 takmičara. Voljom žrijeba bio je slobodan u prvom kolu, da bi mu rival u četvrtfinalu Poljak Fabijan Rosjak.

– Samo u prvoj rundi bio je to izjednačen duel, a u preostale dvije sam dominirao i slavio sam odlukom sudija 4:1. Već tada sam znao da sam osvojio medalju, ali i da imam jako malo vremena do polufinalnog duela – naglasio je Bubnjević za “Glas Srpske”.

U polufinalu mu je rival bio Rumun Radu Nelu Simion.

– Bila je to prilično izjednačena borba, ali moram da priznam da je Rumun znalački koristio duže ruke i to mu je donijelo prednost. Na kraju sam poražen jednoglasnom odlukom sudija 5:0, ali da sam imao dan višeodmora vjerujem da bih i iz ovog duela izašao kao pobjednik. Sve u svemu ovo je veliki uspjeh, ali iskren da budem očekivao sam da mogu da se plasiram u finale – nastavio je Bubnjević.

Ovaj mladić je učenik devetog razreda Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” u Banjaluci, a boks je prvi sport koji trenira.

– Plemenita vještina je prvi sport, koji treniram. Gledao sam mnogo filmova na temu boka i jednostavno sam zavolio ovaj sport. Ova medalja je za mene veliki podstrek u daljoj karijeri i nadam se da će biti još uspjeha. Moram da se zahvalim treneru Vladanu Kljajiću, koji svoje iskustvo prenosi na mene, ali i Bijeljincu Borislavu Gligoriću, koji je bio uz mene u uglu u Istočnom Sarajevu – dodao je Bubnjević.

Sekretar Slavije Vlado Majstorović, koji je bio i sudija na EP pohvalio je Bubnjevića, ali i organizaciju takmičenja.

– Bokserski savez Republike Srpske je bio organizator, a tehnički dio odradio je Bokserki klub Ratnik. Svi su zaslužili pohvale, ali i čelni ljudi opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, kao grada Istočno Sarajevo. Što se tiče Bubnjevića ovo je ne samo veliki uspjeh za njega, ali i za klub, kao i cijelu Banjaluku. Nadam se da neće ostati nezapažen – istakao je Majstorović. 

Dunja Vuksić

Osim medalje Njegoša Bubnjevića za reprezentaciju BiH na prvenstvu Evrope za školarce osvojeno je još jedno odličje, a i ono je otišlo u Republiku Srpsku. Pripalo je Tanji Vuksić iz Bokserskog kluba Kum iz Bratunca, koja je u kategoriji do 51 kilograma takođe bila bronzana. Ona je u četvrtfinalu jednoglasnom odlukom sudija, 5:0 savladala Mađaricu Doru Nemet. U polufinalu je prekidom u prvoj rundi poražena od Ruskinje Valerije Rizove.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button