FUDBAL

Gomeš: Izostavili ste me, povlačim se iz reprezentacije

Slučaj Rikarda Gomeša i njegovog odlaska iz nacionalnog tima Zelenortskih ostrva brzo je razriješen.

Napadač Partizana se oglasio poslije napuštanja reprezentativnog tima i saopštenja tamošnjeg saveza u kom su ljutito objavili njegovu odluku.

To je najviše zabrinulo pristalice crno-bijelih, koji su bili u dilemi da li je Gomeš povrijeđen ili uvrijeđen, a srećom po njih, ispostavilo se da je u pitanju njegovo nezadovoljstvo odnosom u nacionalnoj selekciji.

Sa njim je fizički sve u redu, nije povrijeđen, već je zvanično objavio da više neće igrati za svoju zemlju.

Na Instagramu je objavio da je nezadovoljan jer je bio izostavljen iz ekipe čak i na treningu i da nije želio da više podnosi žrtvu za reprezentaciju.

– Ovo je poruka za narod Zelenortskih ostrva kojom želim da objasnim sljedeće: Kao što je poznato, trenutno igram za FK Partizan, klub koji igra u prvenstvu Srbije. Za one koji znaju, putovanja iz Srbije do Zelenortskih Ostrva ili neke druge afričke države u kojoj igra naša reprezentacije je dugo putovanje. Tokom svih ovih godina uvijek sam poštovao pozive koje sam dobijao za državni tim, čak i u situacijama u kojima bi bilo preporučljivo odbiti ili privremeno odustati od igranja, a sve stavljajući reprezentaciju iznad lične ambicije i ambicije klubova. Međutim, nakon treninga za utakmicu protiv Nigerije bilo je jasno da moja pomoć nije potrebna, jer uprkos dugom putovanju iz Srbije bilo je jasno da stručni štab ne računa na mene ni za prvi, ni za drugi tim. Moram da napomenem da su na tom treningu napravljena dva tima i bio sam izostavljen iz oba – napisao je Gomeš.

Potom se oprostio od nacionalnog tima sljedećim riječima:

– Povlačim se iz reprezentacije i ostavljam mjesto za one koji čekaju priliku. Nikada nisam osjetio, niti ću, veći ponos od igranja za reprezentaciju i želim našem timu svu sreću, a mi da svi navijamo za njega – poručio je napadač Partizana.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button