EVROPSKE LIGEFUDBAL

Totenhem kažnjava “odbjegle” Argentince

Fudbalski klub Totenhem kazniće svoje igrače Đovanija Lo Selsa i Kristijana Romera pošto su se bez dozvole odazvali pozivu u reprezentaciju Argentine.

Kako je preneo Skaj, Lo Selso i Romero će biti novčano kažnjeni jer su se priključili reprezentaciji za utakmice protiv Venecuele i Brazila, protivno želji kuba.

Uz njih dvojicu, iz Premijer lige u reprezentaciju Argentine otišla su i dvojica igrača Aston Vile Emilijano Martines i Emilijano Buendija, ali su oni imali dozvolu birmingemskog kluba.

Zbog njih četvorice prekinuta je utakmica Brazila i Argentine u nedjelju uveče u Sao Paolu. Brazilske zdravstvene vlasti su za njih odredile karantin, pošto su doputovali iz Velike Britanije i nisu poštovali pandemijske mjere, ali su oni ipak došli na stadion.

Osim Buendije, njih trojica su bili u startnoj postavi. Oni su morali da napuste ekipu, a po povratku u Veliku Britaniju čeka ih karantin u hotelu 10 dana, pošto je Brazil na crvenoj listi britanske vlade.

Ako to žele da izbjegnu i da se bez karantina odmah priključe svojim klubovima, oni moraju da doputuju iz zemlje koja je na zelenoj listi britanske vlade, zbog čega su odlučili da prvo odu u Hrvatsku.

Skaj je naveo da su četvorica igrača i njihovi predstavnici sami organizovali put i smještaj, kako ne bi miješali klubove.

Ako se situacija bude odvijala kako su oni planirali, propustiće samo jednu utakmicu u Premijer ligi. Martines i Buendija će propustiti gostovanje Aston Vile na Stamford Bridžu, a Lo Selso i Romero neće igrati za Totenhem na gostovanju protiv Kristal Palasa. Romero je u Totenhem došao prije mjesec dana za 42 miliona funti iz Atalante. Klub ne želi da pokvari odnos sa novim igračem, ali mora da pošalje snažnu poruku u vezi sa disciplinom u ekipi, prenio je Skaj.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button