KOŠARKAREGION

Partizan želi bivšeg centra Zvezde

Košarkaški klub Partizan kontaktirao je sa francuskim reprezentativcem Matijasom Lesorom oko njegovog potencijalnog dolaska u tim koji predvodi Željko Obradović, ali i dalje nema informacija oko toga da li je 25-godšnjak blizu sklapanja dogovora sa nekadašnjim evropskim prvakom.

Tim iz Humske pokušava da kompletira sastav za narednu sezonu u kojoj će kroz Evrokup i ABA ligu tražiti način da se vrati u Evroligu, a sportski direktor Zoran Savić nekoliko puta je naglašavao da se traži pojačanje na poziciji centra.

Lesor je u prethodnoj sezoni bio igrač Monaka, osvajača Evrokupa, i bio je jedan od najzaslužnijih za veliki uspjeh tima iz Kneževine, koji je predvodio Zvezdan Mitrović. U prosjeku je u prethodnoj sezoni bilježio 12,5 poena i 6,1 skok u dresu Monaka u EK, a izabran je i u idealnu petorku takmičenja.

Centar rođen na Martiniku je prethodno nastupao za Šalon, Nanter, Unikahu i Bajern Minhen, a u sezoni 2017/2018. bio je jedan od košarkaša najvećeg Partizanovog rivala – Crvene zvezde.

Za reprezentaciju Francuske nastupao je na Svjetskom prvenstvu 2019. godine, kada je osvojio bronzanu medalju.

Prethodno je beogradski klub u prelaznom roku doveo Jama Madara, Zeka Ledeja, Rodionsa Kuruksa, Kevina Pantera, Alena Smailagića, Aleksu Avramovića, Balšu Koprivicu i Dalasa Mura.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button