EUROKUPOVIFUDBAL

Pjanić nakon odličnog nastupa: Teško je bilo vratiti se

Vezista Bešiktaša Miralem Pjanić nakon odlično odigranog meča protiv Borusije Dortmund poručio je da žali zbog minimalnog poraza svog tima.

Njegov klub je rezultatom 2:1 poražen od Dortmunda, a Pjanić je upisao novu asistenciju, drugu u dva meča, koliko je odigrao u novom klubu nakon dolaska na pozajmicu iz Barselone.

Pjanić je bio i igrač Bešiktaša s najboljom ocjenom nakon meča, a tokom davanja izjava poručio je kako je teško igrati protiv tima kakav je Dortmund.

– Bio je to težak meč. Dortmund je tim koji igra Ligu šampiona gotovo 10 godina. Igrali smo protiv jedne takve ekipe i imali smo šansu, zapravo. Međutim, prvu priliku su pretvorili u gol. Pokušali smo se vratiti, ali je Liga šampiona teško mjesto za vratiti se u igru. Mislim da smo izgubili meč protiv favorita u cijeloj grupi – rekao je bh. vezista.

Podsjetimo, Pjanić je dirigovao igrom svog tima koji je većim dijelom susreta napadao. Odigrao je 81 pas i kompletirao ih čak 73, odnosno imao je 90 odsto uspješnih dodavanja. Dao je i četiri ključna pasa, uključujući i asistenciju za počasni pogodak u 94. minuti.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: 늑대닷컴
  2. Povratni ping: Thai Magic Mushrooms
  3. Povratni ping: click for info
Back to top button