FORMULAMOTOSPORT

Red Bul optužuje Mercedes za lažiranje povrede Hamiltona

Savjetnik tima Red Bul, Helmut Marko, optužio je Mercedes da je lažirao povrede Luisa Hamiltona poslije sudara sa Maksom Ferstapenom.

Incident se dogodio u nedjelju na trci za Veliku nagradu Italije u Monci.

Kao rezultat sudara, Hamilton je prebačen u obližnju bolnicu radi daljih provjera. Britanski vozač je rekao kako ga “vrat i dalje zateže” iako mu to nije smetalo da se pojavi na Met Gala večeri u Njujorku.

Poslije incidenta, Ferstapen je kažnjen vraćanjem za tri pozicije nazad i oduzimanjem dva poena, a kritikovali su ga i zbog toga što se udaljio sa mjesta incidenta bez provjere kako je Hamilton.

– Bio je to normalan trkački incident. Sve te priče okolo naduvane su od strane Mercedesa. Ferstapen je već izašao, dok je Hamilton pokušavao da se vrati unazad, kako bi izveo bolid sa šljunka. Medicinsko vozilo je sve to vidjelo i nastavilo dalje. I onda je krenuo šou oko toga da je Hamilton povređen – kaže Marko.

S druge strane, Hamilton se na to ne obazire i kaže da nastavlja da se sprema za trku u Rusiji.

– Moraću da idem kod specijaliste kako bih se uvjerio da je sa vratom sve u redu, jer me i dalje zateže. Dugo sam u trkama i zahvalan sam na tome. Rizikujemo mnogo, i jedino kad nam se ovako nešto desi, gledamo na život pravim očima, vidimo koliko smo krhki – poručio je Hamilton.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: visit website
  2. Povratni ping: Test automation tools
  3. Povratni ping: บาคาร่า
Back to top button