ODBOJKA

Kovač razočaran, Majstorović kaže da “drvena” medalja nije neuspjeh

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač nije bio mnogo rječiti poslije poraza od Posljske u meču za treće mjesto na šampionatu Evrope.

Srbija je branila titulu osvojenu prije dvije godine, međutim, porazi od Italije u polufinalu i domaćina u borbi za treće mjesto koštali su ih izlaska na pobednički podijum.

– Neuspeh u duelu sa Italijom teško nam je pao, ali sa druge strane i Poljaci su izgubili meč koji su bili sigurni da će da dobiju. Sastale su se dve ekipe koje su želele mnogo više nego što je prikazano i rezultat sigurno nije dobar – rekao je Kovač i nastavio:

– Ne znam, razočaran sam. Igrači su se zalagali koliko su mogli u ovom terentuku i to je to.

Neven Majstorović smatra da četvrto mjesto nije neuspjeh.

– Zaslužena pobeda Poljske. Imali su više vremena od nas da se oporave iako je i njih kao i nas uzdrmao poraz u polufinalu. Očigledno, nas više nego njih. Pokušali smo, dali sve od sebe da pobedimo i obradujemo naše navijače. Imali smo šanse u prvom i trećem setu, ali nedostajalo je koncentracije i energije koju smo imali na prethodnom prvenstvu Evrope. Zašto ne reći i sreća nas ovaj put nije pogledala. Ipak, biti četvrti u današnjoj konkurenciji, gde se deset ekipa bori za medalju, koliko god mislili da je loše, je neka vrsta uspeha. Pokazali smo da pripadamo samom svetskom vrhu. Nekad nismo imali ni dovoljno sreće da dođemo do medalje, ali naša reprezentacija je opravdala renome i nadam se da ćemo u budućnosti nasaviti u tom ritmu, sa još nekom medaljom – rekao je Majstorović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button