BIHRUKOMET

Mikić: Moramo da budemo kao vojska, šest ekipa će se boriti za vrh

Lakše i ubjedljivije nego što su očekivali rukometaši Borca savladali su Gradačac u prvomkolu Premijer lige i na sjajan način otvorili sezonu. Ipak trener Mirko Mikić upozorava da konačnih 35:19 nije ni izbliza realan odnos u kvalitetu između dvije ekipe.

Banjalučani su se malo pribojavali duela sa povratnikom u elitu koji u sastavu ima nekoliko iskusnih igrača, ali su im očitali lekciju i podigli samopouzdanje pred naredne izazove. Već sredinom prvog poluvremena bilo je jasno da utakmica ide u jednom smijeru i da će gosti doživjeti katastrofu.

– Sigurno da ovo nije realna slika. Oni su upali u našu mašinu i nisu uspjeli da se izvuku, a mi smo samo pojačavali. Odlično smo trčali, dobro rotirali i pokazali da smo spremni i taktičkki i fizički. Ipak, jedan trijumf ništa ne mijenja, moramo da budemo vrijedni i disciplinovani kao vojska kako bi iz dana u dan otklanjali naše greške i rasli kao ekipa – rekao je Mikić.

Njega može da raduje povratak na teren Marka Lukića poslije punih devet mjeseci, kao i dobra partija Slađana Subotića kojije tzaustavio 12 pokušaja gostiju. U napadu je najraspoloženiji Aleksandar Milićević, koji je nastavio gdje je stao prošle sezone postigavši deset golova.

– Išli smo naravno na pobedu, ali nismo se baš nadali da će biti ovako ubedljiva. Bili smo nervozni pred utakmicu kao da prvi put igramo, ali smo na terenu bili smireni. Bio je naš dan i nadam se da ćemo nastaviti u ovakvom ritmu – rekao je Milićević.

Rezultati u prva dva kola nagovještavaju da će i ovo prvenstvo biti vrlo neizvjesno.

– Dalo se to naslutiti i ranije, ali se to potvrdilo i na utakmicama. Mislim da šest ekipa ima snagu i ambicije da se bore za sam vrh. Mi ćemo se truditi da budemo među njima iako nemamo imperativ rezultata pošto imamo baš mladu ekipu – dodao je Mikić.

Banjalučani su slobodni u trećem kolu, tako da neće na teren predstojećeg vikenda, a onda ih u srijedu čeka derbi sa dobojskom Slogom.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 토렌트 사이트
Back to top button