FORMULA

Hamilton: Neizmjerno sam zahvalan, Lando je bio odličan

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je poslije pobjede na trci za Veliku nagradu Rusije da je zahvalan navijačima na podršci, ali je i pohvalio vozača Meklarena Landa Norisa koji je vodio tokom većeg dijela trke.

Hamilton je u Sočiju ostvario 100. pobjedu u karijeri i tako postao prvi vozač u istoriji koji ima taj broj trijumfa.

– Veliko hvala za sve navijače u Sočiju. Trebalo je mnogo vremena da se stigne do 100. pobjede u karijeri i zapravo, nisam bio ni siguran hoću li do nje doći. Lando je odradio sjajan posao. Neizmjerno sam zahvalan timu i fabrici – rekao je Hamilton i dodao:

– Imali smo sjajnu publiku, ne tako dobre vremenske uslove, ali bila je dobra trka. Hvala svima u Rusiji što su nas tako lijepo ugostili. Moj tim je na kraju odradio posao zamjenom guma, nisam znao da ih Lando nije promijenio dok nisam vidio. Bilo je lijepo vidjeti moj bivši tim kako sjajno funkcioniše – rekao je.

On je prokomentarisao i uspjeh Maksa Ferstapena koji je krenuo sa posljednje pozicije i na kraju trku završio kao drugi.

– Nisam bio najsrećniji načinom na koji sam vozio kvalifikacije, gledao sam snimak iznova i iznova. Bile su to sitne greške, ali bilo je daleko od savršenog. Jutros sam trneirao uz mali bol u vratu, ali uspio da sam da prevaziđem sve. Potrudio sam se da se držim dalje od problema na stazi, očigledno je i Maks to uspio da odradi, pošto je od posljednje stigao do druge pozicije – rekao je.

Norisa je pobjede koštala odluka da ne ode na promjenu guma u trenutku kada je počela kiša, pa je iskustvo izgleda bilo presudno na trci za Veliku nagradu Rusije.

(Sport Klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: brainsclub
  2. Povratni ping: 티비위키
Back to top button