ATPTENIS

Hrvat nije optimista: Novak možda ne zaigra do kraja godine

Nekadašnji hrvatski teniser Ivan Ljubičić, koji je danas trener Rodžera Federera, govorio je o budućnosti muškog tenisa naglasivši da „Velika trojka“ možda više ne osvoji nijedan od četiri najveća turnira.

Srpski teniser Novak Đoković je u prethhodnoj godini osvojio tri GS, a na četvrtom je igrao finale, u kojem ga je porazio Danil Medvedev.

– Biće interesantno vidjeti kako će četiri najveća turnira izgledati u budućnosti i da li će članovi Velike trojke osvojiti ijedan novi slem ili će ostati na 20. Mislim da će ostati konkurentni, ali treba ispratiti da li će moći da se takmiče na pet setova sa mladim igračima koji su se već istakli – Beretinijem, Medvedevom, Zverevom, Cicipasom, Rubljovom. Volio bih da Novak nastupi u Bersiju na turniru u Parizu ili na Završnom Mastersu u Torinu, ali ne bih se iznenadio da ne nastupi do kraja sezone – izjavio je Ivan Ljubičić.

– Rodžer je iza sebe imao tešku odluku da ide na još jednu operaciju, naročito imajući na umu da ih je imao i ranije – rekao je osvajač bronzane medalje sa Olimpijskih igara u Atini.

Ivan Ljubičić (42) je bio profesionalac od 1998. do 2012. godine, a u singlu je u karijeri osvojio 10 titula. Najbolji rezultat na ATP listi mu je treće mjesto, koje je zauzimao 2006. godine. Što se tiče grend slem turnira, najdalje je stigao na Rolan Garosu te godine, kada je igrao polufinale.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: SIAM855
Back to top button