KOŠARKANBA

“Luka Dončić je Pikaso”

Džejson Kid, trener Dalas Maveriksa, pohvalio je svog plejmejkera Luku Dončića.

Džejsona Kida pamtimo kao jednog od najboljih plejmejkera svog doba i izuzetno inteligentnog košarkaša koji vidi sve na terenu.

Kid je sada trener Dalas Maveriksa, gdje ima priliku da sarađuje sa još jednim igračem koji vidi sve na terenu – Lukom Dončićem i Kid je za njega imao samo riječi hvale.

– Dončić? On je mladi Pikaso. Ne znam da li je neko nekada rekao Pikasu da mora da iskoristi svaku boju, ali hoću da podsjetim Luku da ima mnogo saigrača kojima može da vjeruje jer su tu da mu pomognu. On stalno priča da ima toliko stvari u svojoj igri koje mora da unaprijedi kako na terenu tako i van njega i u pravu je, a ovo je upravo jedna od njih – naveo je Kid.

Dončić je u plej-ofu imao 35,7 poena, 10,3 asistencije i 7,9 skokova u seriji od sedam utakmica protiv Los Anđeles Klipersa kada je Dalas ispao i nakon toga je Rik Karlajl napustio tim.

Sjetimo se samo kako je Kid “lansirao” Janisa Adetokumba dok je bio trener Milvoki Baksa, pa možda uspije da usmjeri i Dončića ka šampionskom prstenu.

Dalas je svoj jedini šampionski trofej osvojio 2011. godine, kada su pod vođstvom Rika Karlajla pobijedili Majami Hit sa Lebronom, Vejdom i Bošom poslije šest odigranih utakmica.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button