ATPGRAND SLAMTENIS

„Mislio sam da je Nole besmrtan, ali pritisak lomi i velike“

Mladi italijanski teniser Lorenco Muzeti napravio je Novaku Đokoviću velike probleme na Rolan Garosu, ali je ipak eliminisan, a govoreći o srpskom igraču u jednom intervjuu iznio je niz komplimenata.

Đoković je u 2021. godini pobijedio na 27 od 28 mečeva na grend slem turnirima, a taj jedan poraz, finale US opena protiv Danila Medvedeva, koštao ga je osvajanja „kalendarskog slema“, podviga koji niko nije ostvario od 1969. godine.

– Mislio sam da je Novak besmrtan, ali vidjeli smo da pritisak može da slomi i najveće šampione u istoriji poput njega. Moram da priznam da nisam gledao cijelo finale USO jer sam zaspao, ali sam mogao da vidim da je Novak bio veoma, veoma napet – izjavio je Lorenco Muzeti, trenutno 57. igrač ATP liste.

– Bilo mi je mnogo žao jer sam navijao za njega. Apsolutno je zaslužio da osvoji kalendarski slem, iako moram da kažem da je Medvedev odigrao izvanredan turnir. Nole je jedna posebna osoba. Veoma je fin, stvarno mislim da je zaslužio da ostvari taj uspjeh – rekao je 19-godišnjak iz Karare.

Muzeti je do sada u karijeri imao samo jedan meč sa Đokovićem i zadao mu velike probleme – u četvtoj rundi Rolan Garosa ove godine. Vodio je Italijan 2:0, ali je Đoković preokrenuo, vodio 4:0 u petom setu kada je Muzeti bio prinuđen da preda zbog povrede.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button