TENIS

Maksimović za SNM pred finale Monte Karla: Nema euforije, za ovo treniram

Staložen, miran i odmjeren kao da mu je bar 25 i kao da je iza njega nekoliko grend slem finala.
Upravo takav utisak ostavio je petnaestogodišnji Marko Maksimović, tinejdžer koji je danas izborio finale mastersa Tenis Evropa u kategoriji do 16 godina.

– Ovo je mladom Dobojliji ubjedljivo najveći uspjeh u karijeri, a u razgovoru za Sportnewsmagazin otkrio je da je očekivao ovako nešto.Nisam previše iznenađen. Naporno sam trenirao, nadao se nečem velikom i to je došlo. Nije naravno preko noći, bilo je potrebno mnogo rada i truda – rekao je Maksimović za SNM.


Na putu do finala i zvanične promocije među dvojicu najboljih Evropljana u kategoriji do 16 godina prvo je savladao Čeha Petera Brunclika, a potom danas poslije velikog preokreta Poljaka Jakuba Jedržejčaka. Bio je u zaostatku set i brejk u drugom, ali je preokrenuo situaciju u svoju korist.

– Odigrao sam lošije nego u prvom meču, ali sam uspio da pronađem dobitnu formulu u drugom i trećem setu. Ostao sam smiren i to se isplatilo – rekao je Maksimović.
Rival u sutrašnjem finalu biće mu Mihal Krajči iz Slovačke.

– Dva puta smo igrali do sada i oba puta sam izgubio. Ipak, optimista sam jer sam podigao nivo igre, a u prethodnim duelima nisam bio najspremniji. Došao sam sa namjerom da osvojim titulu i nadam se da ću to ostvariti. Nema euforije, za ovo sam trenirao – naglasio je vrlo zrelo Maksimović pred meč dosadašnje karijere.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트 사이트
  2. Povratni ping: briansclub at
Back to top button