EVROPAKOŠARKA

Trinkijeri: Ružna utakmica, kao rvanje u blatu!

Košarkaši minhenskog Bajerna u četvrtak su u Berlinu bili bolji od Albe u njemačkom okršaju u Evroligi, pa sada poslije uvodna četiri poraza u elitnom takmičenju imaju tri vezane pobjede.

Bajern je Albu pobijedio rezultatom 82:69, a ključ pobjede gostiju bili su neki teški šutevi koje su igrači Bajerna pogodili u četvrtoj četvrtini.

– Bila je ovo ružna utakmica, uvijek je tako kada se igra duplo kolo. Prosto ste iscijeđeni od prvog meča. Morte da putujete, pa opet igrate, tako je bilo za oba tima. Za pobjedu u ovakvom duelu treba da se rvete u blatu jer ste teški i spori – izjavio je Andrea Trinkijeri.

– Mi smo bili bolji u tranziciji i uspjeli smo da pronađemo razigrane košarkaše. To je bilo veoma bitno. Otelo Hanter, Darun Hilijard i Kori Volden su promijenili tok duela. Međutim, ovo je timska pobjeda. Oni su nam samo dali zamajac u napadu, ali ovo je bila pobjeda naše odbrane. Ovo nam je bilo potrebno od starta – osjećaj da možemo da pobjeđujemo – rekao je nekadašnji trener beogradskog Partizana.

Naredni meč u Evroligi Bajern igra u petak protiv Real Madrida na domaćem terenu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button