EVROPSKE LIGEFUDBALTRANSFERI

Vinisijus: Mbape? Kao nekad Leo i CR7, ko ne bi htio s njim?

Ne prestaje da se govori o potencijalnom prelasku francuskog ofanzivac Kilijana Mbapea u madridski Real, a jedan od ključnih Mbapeovi saigrača u slučaju ostvarivanja tog transfera bio bi mladi Brazilac Vinisijus Žunior.

„Karioka“ je veoma uzbuđen zbog činejnice da bi u kolega u ofanzivi mogao da mu bude brzonogi Francuz.

Vinisijus igra najbolju sezonu karijere – u La Ligi je na 11 mečeva upisao sedam golova i tri asisstencije, dok je u Ligi šampiona na tri utakmice dao dva gola i zabilježio dvije asistencije.

– Svaki igrač na svijetu bi želio da igra sa Mbapeom. On je veliki igrač, kao što su Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi bili u tim godinama. On predstavlja novu generaciju i biće u vrhu evropskog fudbala još mnogo godina – rekao je 21-godišnji Vinisijus Žunior.

– Kada sam ja dolazio u Real, pritisak je bio veliki jer su platili mnogo novca za mene, a ja sam bio veoma mlad. Možda je to i uticalo na mene. Treneri u klubu su znali da ću sa iskustvom dobiti i samopouzdanje. Uvijek sam bio miran i nisam brinuo o tome šta drugi govore o meni, a danas je isto. Slušam i učim od drugih i ne mislim da sam najbolji fudbaler na svijetu. Konstantno se popravljam – kazao je brazilski fudbaler.

Kilijan Mbape je jednu godinu stariji od Vinisijusa, a od dolaska u francusku prestonicu za PSŽ je odigrao 185 utakmica, na kojima je upisao 138 golova i 69 asistencija.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Fysio Dinxperlo
  2. Povratni ping: penis envy mushrooms
Back to top button