FORMULAMOTOSPORT

Volf ljut: Trebalo je da kazne Maksa, smiješno je

Šef Mercedesa Toto Volf bio je ljut zbog odluka koje je direkcija trke donosila u Brazilu, istakavši da je njegov tim ‘primio više udaraca u lice’.

Hamilton je bio diskvalifikovan u kvalifikacijama, pa je sprint trku počeo sa začelja, ali je uspio da dođe do pete pozicije. Zbog zamjene motora, kažnjen je i pomjeranjem pet mjesta unazad, pa je u nedjelju startovao kao 10.

Ipak, britanski vozač je fantastično vozio i u Brazilu je došao do 101. pobjede u karijeri.

Trku je obilježio i incident između Hamiltona i Ferstapena u 48. krugu, kada je Britanac pokušao da pretekne Holanđanina, poslije čega su obojica izletjela sa staze. Dirkecija trke odlučila je da ne sprovodi istragu.

– Primili smo mnogo, mnogo udaraca u lice tokom ovog vikenda odlukama koje su mogle da idu i protiv nas i u našu korist. Ljut sam zbog toga. Braniću svoj tim, svoje vozače. Uvijek sam nastojao da diplomatski pregovaramo o svim stvarima, ali to se završilo danas – rekao je Volf.

– Tokom celog vikenda donošene su odluke protiv nas. Bili smo diskvalifikovani zbog problema sa zadnjim krilom, koje nismo mogli ni da pogledamo. A onda smo vidjeli da Red Bul tri puta vrši prepravke na zadnjem krilu i to u’Park Fermeu’, bez posljedica. Sve je dostiglo vrhunac odlukom tokom trke… Mislim, kakva je ono bila odbrana Maksa. To je bilo preko granice, morao je da bude kažnjen bar sa pet sekundi. I Maks je to vjerovatno znao. Smiješno je.

Prvi čovjek Mercedesa nije želio da bude prestrog prema stjuartima.

– Ne želim ništa da zahtijevam od direkcije trke. Oni ionako imaju težak život. Kakvu god odluku da donesu, neko neće biti zadovoljan. Ne bih volio da sam na njhovom mjestu.

Tri trke do kraja sezone Ferstapen ima 14 bodova više od Hamiltona. Najbrži karavan svijeta voziće se narednog vikenda u Kataru.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button