EUROKUPOVIFUDBAL

LIGA ŠAMPIONA: Ciao Milan, Atletiko preživio!

Grupna faza takmičenja završena je večeras u polovini grupa Lige šampiona. Vidjeli smo mnogo uzbuđenja na osam mečeva koji su se večeras igrali u šestom kolu.

Najdramatičnije, bilo je u grupi B!

Tamo je eliminisan Milan, tim koji ima čak sedam evropskih titula. Njima je bila neophodna pobjeda protiv Liverpula, ali su poraženi na svom terenu 1:2 što je znao da iskoristi Atletiko Madrid. Ekipa Dijega Simeonea pobjedila je Porto na gostovanju 1:3 i pored veoma blijede igre tokom cijele grupne faze stigla do utakmica u nokaut fazi.

Jedan od najzanimljivijih mečeva bio je onaj između Real Madrida i Intera, gdje je šansu od prvog minuta dobio Luka Jovića. Nakon odlične partije protiv Real Sosijeadada, srpski fudbaler ponovo je bio dosta dobar, ali ovog puta nije zatresao protivničku mrežu. Nekoliko puta je ušao u prilike, jednom pogodio spoljni dio mreže i jednom je njegov pokušaj zaustavio Handanović, a teren je napustio u 78. minutu. Samo minut kansije pogodio je Markos Asensio za konačnih 2:0, nakon što je prvi gol bio delo Tonija Krosa. Real je završio kao prvi u grupi, Inter prolazi dalje, dok se Šerif iz Tiraspolja seli u Ligu Evrope. Večeras su Šahtjor i Šerif odigrali bez pobjednika 1:1.

U grupi gde je Ajaks sve se znalo, a favoriti su opravdali očekivanja. I bez Tadića u startnoj postavi Kopljanici su savladali Sporting 4:2, dok je Borusija bila ubjedljiva protiv Bešiktaša 5:0.

Prvi susreti večeri igrani su u grupi A. Pari Sen Žermen bio je ubjedljiv na svom terenu protiv Briža (4:1) uz dva gola Kilijana Mbapea i dva gola Lionela Mesija. U meču bez rezultatskog značaja Mančester siti izgubio je na gostovanju u Lajpcigu (2:1), pa je njemački tim zauzeo treće mjesto u grupi.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button