RUKOMET

Ruskinje prevelik zalogaj za Srbiju

Rukometašice Srbije poražene su od Ruskinja 32:22 (15:9), u meču posljednjeg kola grupe B na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

Srbija nije bila loša do 19. minuta, kada je došla do prvog vođstva na meču – 9:8 i selektorka Rusije tražila je tajm-aut.

Od tada je krenuo raspad Srbije, pošto u posljednjih 11 minuta prvog poluvremena nisu postigle gol. Na drugoj strani je Ruskinje su napravile seriju od 7:0 do kraja prvog poluvremena, pa se na veliki odmor otišlo sa rezultatom 15:9.

U drugom dijelu ta prednost je samo rasla do konačnih 32:22 za Rusiju.

Najefikasniji kod Rusije bila je Managarova sa sedam golova, dok se u redovima orlica izdvojio tandem Radojević – Stojiljković sa po četiri pogotka.

Ruskinje su bile ubjedljive u Liriji i u drugu fazu prenose maksimalan broj bodova, kao prve iz grupe. Srbija ide dalje kao druga iz grupe i u drugu fazu prenosi dva boda, pošto je pobjedila Poljsku, koja dalje ide bez bodova za prenos u drugu fazu.

Rukometašice Srbije ukrštaju se sa grupom A i u drugoj fazi igraće protiv Francuske, Slovenije i Crne Gore u španskom Granoljersu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button