FORMULAMOTOSPORT

Maks: Hamiltonovo povlačenje? Ne vjerujem, a osma titula?

Vozač Mercedesa Luis Hamilton imao je priliku da na trci za Veliku nagradu Abu Dabija proteklog vikenda dođe do rekordne osme titule u šampionatu Formule 1, ali je dramatično izgubio titulu u posljednjem krugu kada ga je pretekao novi prvak Maks Ferstapen.

Prvi čovek Mercedesa Toto Volf izjavio je da postoji mogućnost da se Hamilton, razočaran odlukama direkcije trke, ne vrati naredne sezone u šampionat F1, ali šampion Ferstapen ne vjeruje da će to biti slučaj.

Volf je objasnio da će se Hamilton i on boriti da prevaziđu „bol i nevolju“ poslije trke i nada se da razočaranje zbog gubitka titule na tako kontroverzan način neće gurnuti Hamiltona prema izlaznim vratima.

Hamiltonovo razočaranje ishodom VN Abu Dabija komentarisao je i Ferstapen.

– Mogu da razumijem da je razočaran jer je od trke prošlo svega nekoliko dana. Ali treba znati da je ovo trkanje i da se takve stvari dešavaju. Treba da pogleda sve ono što je do sada ostvario. To će mu siugrno pružiti mnogo utjehe – on i dalje želi da se bori za osmu titulu i sigurno će biti konkurentan sljedeće godine. Ne vidim razlog zašto bi sada objavio kraj F1 karijere – izjavio je Maks Ferstapen.

– Ne mogu da kažem da ga sažaljevam, ali razumijem da je veoma bolno izgubiti titulu na takav način. On je takođe osvojio titulu na taj način – rekao je novi šampion F1 aludirajući na 2008. godinu kada je Hamilton došao do titule ispred Felipea Mase.

Naredna sezona Formule 1 startuje 20. marta Velikom nagradom Bahreina.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button